Z najvyššej fínskej ligy prichádza útočník Mikko Nuutinen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.6.2020

Priamo z najvyššej fínskej súťaže Liiga mieri do Zvolena zaujímavá ofenzívna posila. Je ňou 29-ročný krídelník Mikko Nuutinen. Pre rodáka z mesta Kuopio pôjde o vôbec prvé pôsobisko mimo Fínska.

Doterajšiu seniorskú kariéru strávil Nuutinen len v dvoch kluboch, tým prvým je jeho materský KaIPa Kuopio a druhým SaPKo v druhej najvyšej fínskej lige Mestis. Bývalý mládežnícky reprezentant obliekal dres KaIPa Kuopio posledných päť sezón a spolu zaň v Liige odohral 322 zápasov so ziskom 130 bodov (45+85). S týmto klubom má na konte neúspešnú finálovú účasť v roku 2017 a triumf v Spengler Cupe v roku 2019. Posledných päť sezón sa Nuutinen tešil pevnému zdraviu, keď v žiadnej z nich nevynechal v základnej časti viac ako dva zápasy. 

Očakávania od nového prírastku v tíme rytierov predostrel hráčsky skaut HKM Patrik Ryba: „Ide o hráča s veľkými skúsenosťami z najvyššej fínskej ligy. Je to dynamický korčuliar, ktorý je napriek neveľkej postave nebojácny a chodí do priestorov, kde to bolí, či už pred bránu alebo k mantinelu. Taktiež disponuje rýchlosťou a citom pre hru. Od hráča jeho kvalít a s jeho skúsenosťami očakávame, že bude výraznou posilou."

Štatistiky Mikka Nuutinena nájdete TU