Vyjadrenie k nesprávnej interpretácii slov Andreja Podkonického

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.4.2019

Po rozhodujúcom siedmom semifinálovom zápase hodnotil tento zápas a celú sériu pre médiá aj zvolenský tréner Andrej Podkonický. Jeho vyjadrenie, ktoré štandardne v zápasových reportoch uverejňuje TASR, bolo publikované nie práve šťastným spôsobom. Bolo totiž vytrhnuté z kontextu a jeho vyznenie sa oproti pôvodnej myšlienke mierne pozmenilo. Veríme, že len nedopatrením.

Pozápasové vyjadrenie trénera HKM prinášame v publikovanej forme v nasledujúcich riadkoch:

Rozhodol prvý gól. Myslel som si, že budeme mať podporu od divákov a pôjdeme do vedenia, ale nestalo sa. Mali sme mať výhodu domáceho prostredia, ale nemali sme. Prehrali sme si to sami, boli sme veľmi málo efektívni."  

Chceli by sme ho teda uviesť na pravú mieru, nakoľko nám záleží na budovaní pozitívneho a fungujúceho vzťahu s fanúšikmi, aj smerom k hráčom a trénerom. Neradi by sme ho preto narušili jednou chybnou interpretáciou. Ďalej hovorí samotný Andrej Podkonický: „Moje vyjadrenie malo úplne iný význam, ako ho zrejme mnohí pochopili. Bolo myslené v súvislosti s nevyužitím domáceho prostredia, keďže sme doma v semifinále uspeli zo štyroch zápasov iba raz, a to by sa nemalo stávať. V náročnej sérii malo byť domáce prostredie našou výhodou, no nebolo, nedokázali sme ho využiť. Absolútne nič nedávam za vinu našim fanúšikom, ktorých si veľmi vážim a myslím, že sme si vytvorili pekný vzťah. Boli skvelí počas celej série, hnali nás až do konca a vytlieskali nás. Za to im veľmi ďakujem, rovnako tak za celú sezónu a som rád, že v poslednom zápase sa splnilo moje želanie o vypredanom štadióne."

Týmto by sme radi nadviazali na slová nášho trénera a vyjadrili fanúšikom vďaku za podporu počas celej uplynulej sezóny. Veríme, že nám zachováte priazeň aj v tej nasledujúcej, pretože spolu sme HKM.