Všetko najlepšie, Honzo

Autor: HKM Zvolen Dátum: 31.5.2019

Mladíci Trávník, Diettrich, Podkonický a Tomanec si získali srdcia zvolenských fanúšikov už bezprostredne po svojom príchode pod Pustý hrad. Bolo to v sezóne 1970/1971, keď sa začalo tvoriť úspešné mužstvo Lokomotívy-Bučina, vedené trénerom Pavlom Zábojníkom.

Rodák z Moravy, šikovný krídelník s neodmysliteľnou 18-tkou na drese sa dostal na stredné Slovensko po osi Zbrojovka Vsetín – Dukla Trnava a pred pár rokmi si na svoj príchod takto zaspomínal pre zv-podujatia.com: „Prestupové lístky som podpísal do Dubnice, ale Bohuš Trávník ma stiahol do Zvolena. Vtedy by som si ani nepomyslel, že tu zotrvám dodnes.“ Stalo sa a Jan Tomanec je od roku 1970 Zvolenčanom. Pri návratoch ku svojej úspešnej hokejovej kariére však pán Tomanec stále spomenie métu, ktorú sa mu dosiahnuť nepodarilo: „Túžil som po federálnej lige, veľmi som chcel. Káder, odhodlanie i kvality sme vo Zvolene na postup do celoštátnej ligy mali, no nesplnilo sa nám to. Odohral som za Zvolen viac, ako desať sezón a celkovo mám na konte vyše sedemsto duelov. Zahral som si najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž, no nesplnilo sa mi, bohužiaľ, hrať ligu československú.“

Nástupcovia dnešného oslávenca však už dvakrát dosiahli až na samotný vrchol a aj pred novou sezónou robia červeno-modrí všetky potrebné kroky k tomu, aby svojou hrou bavili svojich priaznivcov rovnako, ako Jan Tomanec so spoluhráčmi v 70-tych rokoch.

Na jubilanta nezabudli ani jeho rodní, pri príležitosti jeho okrúhlych narodenín nechali na severnej Morave vyrobiť špeciálny puk s dobovým logom LB Zvolen. Jubilantovi želáme do ďalších rokov hlavne veľa zdravia, spokojnosti a rodinnej pohody, zároveň veríme, že víťazov 1. SNHL, tohtoročných sedemdesiatnikov – Bohuša Trávníka, Jána Letka a Jana Tomanca - budeme môcť pozdraviť na augustovom Memoriáli Pavla Zábojníka. Takže, VŠETKO NAJLEPŠIE, HONZO!!!