Vo Zvolene obranca Karel Kubát

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.1.2020

Po Jurajovi Mikúšovi prichádza pod Pustý hrad z Litvínova ďalšia posila. Je ňou 31-ročný český obranca Karel Kubát, pre ktorého je to prvá skúsenosť so slovenskou Tipsport ligou.

Nevydarená sezóna českého extraligistu z Litvínova si nedávno vyžiadala niekoľko hráčskych zmien v jeho kádri. Od začiaktu januára klub opustila pätica hráčov, medzi nimi dvojica Slovákov Adam Jánošík (momentálne v Plzni) a Juraj Mikúš, ktorý do Zvolena prišiel v piatok 24. januára. Po jeho príchode sa vedeniu HKM podarilo získať ďalšieho bývalého hráča Litvínova a posilniť tak defenzívne rady. Karel Kubát podpísal s klubom zmluvu do konca sezóny a zápasová premiéra ho čaká v stredu na ľade Nitry. Na drese bude nosiť číslo 18.

Rodák z Ústí nad Labem je odchovancom práve litvínovského klubu, s ktorým spojil prevažnú časť svojej doterajšej kariéry. V seniorskej kategórií zaň odohral 541 zápasov (8. miesto v histórii klubu, 2. medzi obrancami) s bilanciou 192 bodov (57+135). Za iný klub v najvyššej českej súťaži nastúpil len v sezóne 2013/14, keď bol hráčom pražskej Sparty. V českej Tipsport lige odohral spolu 587 zápasov, nazbieral v nich 200 bodov (63+137). V roku 2015 získal s marerským Litvínovom majstrovský titul. Cenné skúsenosti zbieral v KHL, kde dostal príležitosť po vydarenom začiatku sezóny 2018/19 a dokončil ju v tíme Admiralu Vladivostok. V sezóne 2012/13 obliekol v šiestich zápasoch dres českej reprezentácie. Ešte lepšie si počínal v jej mládežníckych výberoch. Česko reprezentoval na svetových šampionátoch v kategóriách do 17, 18 aj 20 rokov, pričom v tímoch do 18 a 20 rokov bol najlepším strelcom, nahrávačom, a teda celkovo najproduktívnejším obrancom tímu. 

Vítame Karola Kubáta vo zvolenskom tíme a prajeme mu úspešný zvyšok sezóny!

Štatistiky novej posily nájdete TU