V tíme končí na vlastnú žiadosť Ryan Lowney

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.11.2019

Zápas 20. kola proti Dukle Trenčín bol posledný v tíme HKM pre Ryana Lowneyho. Americký obranca sa rozhodol ukončiť pôsobenie vo Zvolene na vlastnú žiadosť.

Pre 24-ročného Američana išlo o prvú hokejovú skúsenosť mimo USA, podľa vlastných slov mu však nevyšla podľa predstáv. Ryan vysvetlil, že nové prostredie mu nezapasovalo, vo Zvolene nebol šťastný a hokej si neužíval tak, ako by chcel. Po vydarenej príprave, v ktorej zaujal dokonca aj vedenie klubu KHL Admiral Vladivostok prišla na hráča psychická nepohoda, ktorá sa preniesla aj do výkonov na ľade. Ryan Lowney vyjadril spokojnosť s fungovaním klubu a poskytnutými podmienkami, sám však usúdil, že po osobnej stránke to nie je ono. Vedeniu HKM preto predostrel žiadosť o predčasné ukončenie zmluvy a klub hráčovi vyhovel. V mene HKM Zvolen ďakujeme Ryanovi za odvedené služby v našom drese a prajeme mu všetko dobré v ďalšej kariére i osobnom živote. 

Rodák z Michiganu prišiel na Slovensko po troch sezónach strávených v ECHL, kde bol v sezóne 2018/19 najproduktívnejším obrancom tímu Fort Wayne Komets. V tíme HKM Zvolen nastupoval od začiatku sezóny v prvej obrannej dvojici po boku kapitána Ivana Švarného a v 18 zápasoch zaznamenal 4 asistencie, 4 plusové body a 12 trestných minút.