V prestávke „rytieri“ v nemocnici aj na námestí

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.12.2019

Po piatkovom zápase, ktorý odohrajú zverenci trénerov Podkonického a Nachbaura v Košiciach, začína v lige 11-dňová prestávka. Počas nej vycestuje slovenská reprezentácia na turnaj o Švajčiarsky pohár a kluby nabehnú na vlastné programy. Vo zvolenskom HKM sú okrem prípravy na ďalšie boje nachystané aj akcie, počas ktorých budú môcť fanúšikovia červeno-modrých vidieť „rytierov“ zblízka.

Ako vždy v decembri, aj teraz sa hokejisti HKM Zvolen pripoja k darcom krvi. „Červeno-modrá kvapka pre život“ je naplánovaná na piatok 13. decembra a členovia Národnej transfúznej služby sa rozložia v priestoroch detského oddelenia zvolenskej nemocnice s poliklinikou. Odbery začínajú od 9.00 hod., darcovia môžu od HKM za odmenu získať voľné vstupenky na najbližšie zápasy a drobné darčeky.

Druhou tradičnou akciou pred Vianocami je hokejová exhibícia na mestskej ľadovej ploche. Na Námestí SNP sa tohto roku stretnú družstvá rozprávkových bytostí a hráčov HKM v sobotu 14. decembra. Obľúbený predvianočný zápas, ktorý každoročne priláka k mantinelom ľadovej plochy na námestí desiatky Zvolenčanov, začne o 10-tej hodine. Vieme, že moderátorom akcie bude hlásateľ Martin Matuška, ktorého diváci poznajú z tipsportligových zápasov na zvolenskom štadióne, no zostavy, v ktorých tímy vykorčuľujú do prestížneho duelu, zostávajú nateraz utajené.

Ešte pred týmito dvoma tradičnými akciami by sa mala uskutočniť aj beseda hráčov so žiakmi jazykovej školy a podľa tréningového vyťaženia možno tiež predvianočné stretnutie s fanúšikmi.