V piatok už s trojicou posíl. Výročie klubu a jubileum Zuzina

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.2.2020

Šiestou výhrou v rade sa Zvolenčania dostali do prvej štvorky. V prvom zápase po reprezentačnej prestávke zdolali Liptákov na ich ľade presvedčivo 5:1 a preskočili Poprad. V piatok privítajú doma súpera, ktorý momentálne uzatvára pomyselnú postupovú osmičku do playoff- DVTK Miskolc. 

Maďarský celok v poslednom kole doma porazil Košice 4:2. Víťazný gól išiel na konto novej posily Kevina Wehrsa. 31-ročný obranca s maďarským aj americkým občianstvom prišiel z nemeckej DEL2 a presadil sa hneď pri svojej premiére. Wehrs je niekoľkonásobným reprezentantom, za Maďarsko odohral tri svetové šampionáty nižšej divízie. Miskolc stratil v uplynulom období iného produktívneho obrancu, Jesseho Dudasa, ktorý zamieril do Vítkovíc. Posilu do útoku získali "ľadové medvede" v českom útočníkovi Radimovi Valchařovi. Ten bol uplynulé tri roky najproduktívnejším hráčom rumunského SC Csíkszereda a v doterajších štyroch zápasoch za DVTK strelil tri góly. 

Návrat na trénerskú lavičku maďarského tímu zažil po necelej sezóne Glen Hanlon. Bývalý tréner slovenskej reprezentácie nahradil v závere januára Marcela Rodmana. Zo šiestich zápasov po Hanlonovom príchode vyhrali jeho zverenci dva, keď zdolali Liptovský Mikuláš (3:2) a Košice (4:2). Hneď prvý zápas musel kanadský kouč sledovať ťažkú prehru 2:10 v Nových Zámkoch. Presilovky DVTK sú po Banskej Bystrici a Zvolene tretie najlepšie (19,91 %), oslabenia sú až na 11. mieste (79,72 %). Miskolcu sa darí na vhadzovaniach, v ktorých sú jeho hráči momentálne najlepší v lige (54 %). Najproduktívnejším hráčom tímu je bývalý zvolenský obranca Nick Ross (5+31), druhým najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom (14 gólov) Francis Beauviller, ktorý bodoval v každom z troch vzájomných zápasoch so Zvolenom a získal v nich štyri body (1+3).

Šesťzápasová víťazná séria, počas ktorej Zvolenčania nastrieľali 33 gólov z nich urobila okrem štvrtého tímu tabuľky momentálne aj najlepšiu ligovú ofenzívu so 154 strelenými gólmi. Ciele sú ešte vyššie: „Je o čo hrať, máme šancu posunúť sa ešte vyššie. Košice teraz prehrali (2:4 v Miškovci), zároveň máme v porovnaní s nimi jeden zápas k dobru a pokiaľ nám pripíšu dva body zo zápasu s Nitrou, môžeme ich mať za chvíľu na tri body. Stále je tam teda šanca. Aj čo sa týka Slovana,“ vyjadril sa Podkonický, narážajúc aj na decembrový domáci zápas s Nitrou (2:3pp), ktorým sa zaoberá SZĽH kvôli podozreniu z neoprávneného štartu dvojice Nitranov Alexander Hvizdoš – Lukáš Tábi.

Aktuálna strelecká forma priniesla bodové hody niekoľkým "rytierom". Päť zápasov po sebe skóroval Bruno Mráz, Juraj Mikúš si v piatich doterajšich zvolenských zápasoch pripísal sedem bodov (4+3). Kanaďania Allan McPherson a Brock Trotter získali obaja v posledných piatich zápasoch desať bodov (5+5 a 3+7). Ostáva veriť, že do rozbehnutého vlaku dobre zapadnú aj najnovšie posily Marcel PetranMáriom Kuralim a navrátilec Peter Zuzin. Ani jeden z trojice ešte na Liptove nenastúpil, v piatkovom "valentínskom" zápase by už ale v zostave chýbať nemali. Pre Petra Zuzina bude navyše jeho prvý zápas po návrate do Zvolena jeho jubilejným 400. za HKM! Tréneri by už mohli počítať s brankárom Jurajom Hollým, ktorý sa trápil s virózou, naďalej chýba obranca Adam Drgoň

Na vzájomné zápasy je to zatiaľ 2:1 pre Zvolen po výhrach 2:1 doma a 6:2 u súpera, DVTK uspel doma 2:1. 

Pred začiatkom zápasu odovzdáme cenu "Pracant mesiaca" za január našim mladým hokejistom. Piatkový večer bude špeciálny ešte z jedného dôvodu, zvolenský klub si nim totiž pripomína 88. výročie. Presne 14. februára 1932 sa vo Zvolene odohral prvý hokejový zápas.

Vstupenky na zápas nájdete TU