V Nitre rozhodla o víťazovi druhá tretina

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.12.2018

Prvá tretina 1:1, tretia tretina 1:1. O troch bodoch pre domácich sa rozhodlo v priebehu šesť a pol minúty v druhej časti hry, kedy domáci strelili tri góly * Zvolen sa po prehre pod Zoborom zosunul na piate miesto tabuľky * Strely na bránu 38:32.

(Zdroj: TASR)  HK Nitra - HKM Zvolen 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Góly: 8. Scheidl (McCormack, Lantoši), 32. McCormack, 33. Morrison (Majdan, Slovák), 38. Blackwater (Lantoši), 52. Blackwater (Lantoši, Slovák) - 13. Šišovský (Kytnár, Drgoň), 50. Fraser (Chovan, Zuzin).

Rozhodovali: Baluška, Müllner - Šefčík, Synek, vylúčení: 7:7, navyše: Versteeg 10 minút za bitku, Rais 10 minút za nešportové správanie sa - Mittchell 10 minút za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2377 divákov

Nitra: Šimboch - Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Versteeg, Korím - Lantoši, Slovák, Blackwater - Scheidl, Kerbashian, Majdan - Buček, Bortňák, Hrušík - Šiška, Čaládi, Minárik - Pätoprstý

Zvolen: Tomek - Vandane, Fraser, Růžička, Roman, Drgoň, Pöyhönen, Zeleňák, Pufahl - Šišovský, Špirko, Handlovský - Mitchell, Petráš, Obdržálek - Zuzin, Kytnár, Chovan - P. Halama, Holovič, Andrisík

Pred zápasom medzi Nitrou a Zvolenom boli očakávania fanúšikov veľké. Prvá tretina ich však herne sklamala, zachránili to aspoň dva góly. Najskôr v 6. minúte bol faulovaný Bortňák, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil Buček. Ako prví skórovali domáci, keď v presilovej hre tečoval Scheidl strelu McCormacka. Zvolenčania zlepšili pohyb a viac sa tlačili do brány. Tlak zvolenských hokejistov vyústil na gól v 13. minúte, keď Šišovský prekonal bekhendom Šimbocha.

Druhá tretina, najmä jej druhá polovica, priniesla atraktívnejší hokej pre oko diváka. V 32. minúte nastrelil puk pred bránu McCormack a jeden zo Zvolenčanov si ho zrazil za chrbát Tomeka - 2:1. Nitrania sa dostali “na koňa” a v 33. minúte udreli opäť. Morrison dostal spätnú prihrávku a zoči-voči Tomekovi sa pohral aj s nervami divákov, keď puk vytiahol až za bránu a následne ho poslal do bránkoviska, kde si ho zrazil do brány Špirko - 3:1. V 38. minúte boli diváci svedkami tradičnej kanadskej pästnej výmeny. Rukavice zhodili domáci Versteeg s hosťujúcim Mittchellom a obaja si rozdali niekoľko tvrdých úderov. Bitka nakopla viac domácich, pretože v 38. minúte si prevzal puk v strednom pásme Lantoši a vyzval Blackwatera na zakončenie z prvej, ktoré kanadský útočník zvládol - 4:1.

Zvolenčania prehrávali pred záverečnou tretinou o tri góly a museli tak hru viac otvoriť. Kontaktný gól sa im podarilo streliť v 50. minúte zásluhou obrancu Frasera. Stav 4:2 dlho nevydržal, keďže o necelé dve minúty sa druhýkrát v zápase presadil Blackwater. V 54. minúte si vyslúžil veľký potlesk Lantoši, ktorý v oslabení nazbieral cenné sekundy, navyše pripravil “gólovku” pre Šišku, ale ten Tomeka neprekonal. Nitrania sa po výhre 5:2 posúvajú na 4. miesto pred Zvolenčanov.