V januárovej ankete tesný triumf Marca Halamu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2020

Mimoriadne zaujímavá a vyrovnaná januárová anketa o najlepšieho hráča mesiaca priniesla tesnú výhru útočníka Marca Halamu. 24-ročný Zvolenčan len o tri hlasy predbehol obrancu Bena Betkera!

Opäť sa tak potvrdilo, že počas doterajšej trojročnej existencie ankety neobhájil prvenstvo jej víťaz z predošlého mesiaca, ktorým bol v tomto prípade Allan McPherson. Ten v januárovom hlasovaní obsadil štvrté miesto (14,5 %). Tretie miesto patrí Rasťovi Špirkovi (16,5 %). Prvú päťku uzatvoril Bruno Mráz (6,4 %), no a ako sme spomenuli, druhý Ben Betker zaostal za víťazom naozaj veľmi tesne (21,2 %). Zvolenskí priaznivci tak dopriali cenu "svojmu" domácemu hráčovi a ocenili jeho snahu v uplynulom mesiaci aj v doterajšom priebehu sezóny.

Marco Halama zažíva po osobnej stránke vydarený ročník a je aktuálne najproduktívnejším Slovákom Tipsport ligy do 25 rokov. V 32 zápasoch doposiaľ nazbieral 23 bodov (11+12) a vďaka zlepšenému zdravotnému stavu, ktorý ho v minulosti obmedzoval a potrebnému priestoru na ľade sa teší zatiaľ najvydarenejšej sezóne v seniorskej kariére. V januári si Marco pripísal v priemere bod na zápas, keď strelil dva góly a pridal deväť asistencií. Celý mesiac pritom odohral bez jedinej trestnej minúty, navyše zaznamenal vynikajúcu úspešnosť na vhadzovaní 71,43 %. Väčšinu zápasov však nastúpil na poste krídla, kde sa mu darilo najmä v útoku s Allanom McPhersonom a Rastislavom Špirkom. Marcovi gratulujeme a prajeme mu veľa ďalších úspešných zápasov!

Cenu víťazovi ankety odovzdá vyžrebovaný fanúšik pred úvodným buly nedeľného domáceho zápasu s Novými Zámkami.

Vstupenky na zápas nájdete TU