V 22.kole na Liptov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.11.2017

Na trojbodovú domácu výhru s Detvou sa Zvolenčania pokúsia nadviazať na ľade ôsmeho Liptovského Mikuláša.

Rovnako, ako v prípade Detvy, ani s Liptákmi ešte tím trénera Mikulu body nestratil. V zápase 3.kola vyhrali "rytieri" v Titan Aréne 3:0, doma uspeli výsledkom 5:3. 

V prospech hráčov HKM môže hovoriť fakt, že ich súper má v nohách štvrtkový súboj proti mladíkom z HK Orange 20. Ten sa natiahol až do samostatných nájazdov, v ktorých rozhodol o výhre Liptákov Branislav Rapáč. Mikulášanom bude okrem vidiny prvých bodov proti Zvolenu motiváciou aj udržanie tabuľkového umiestnenia. Deviate Nové Zámky im totiž dýchajú na chrbát a tím trénera Pavla Paukovčeka je vyššie len zásluhou lepšieho skóre. Zápasu s "dvadsiatkou" predchádzal triumf práve na ľade Nových Zámkov (4:0). Predtým však mužstvo okolo Mareka Urama ťahalo dlhú sériu šiestich prehier. Spomenutý Marek Uram je s 21 bodmi (6+15) najproduktívnejším hráčom L.Mikuláša. Tohto harcovníka dopĺňa ďalší skúsený útočník Martin Kriška (3+12), či mladík Matúš Sukeľ (7+7). Najlepším strelcom tímu je s 10 gólmi Branislav Rapáč. Za zmienku stojí aj brankár Andrej Košarišťan, ktorého úspešnosť zákrokov 93,49% predstavuje druhé najlepšie číslo v lige. Rovnako tak priemer inkasovaných gólov 2,19.

Hráči HKM zvíťazili v štyroch z posledných piatich duelov, no ich pozíciu v prvej štvorke ohrozuje v dobrej forme hrajúca Nitra. Rytieri ale majú zápas "k dobru", budúci týždeň privítajú doma "dvadsiatku". Aj body s Liptovskému Mikulášu by mali prispieť k tomu, aby Zvolenčania nestratili kontakt s vedúcou štvoricou. S týmto súperom uspeli v posledných piatich vzájomných súbojoch a na priaznivú bilanciu hodlajú nadviazať. Pokúšať sa o to budú aj s navrátilcom do zostavy Matúšom Matisom, ktorý sa vracia do hry po štyroch zápasoch. Na súpiske však už nefiguruje Miloš Kelemen, ktorý sa pripojil k reprezentačnému výberu Ernesta Bokroša. Vo zvolenskej bráne by mal nastúpiť Marek Šimko.

HKM Zvolen - MHK 32 Liptovský Mikuláš v sezóne 2017/2018:

4.kolo: MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 0:3 (0:2, 0:0, 0:1), góly HKM: Török, Chovan, Ross

13.kolo: HKM Zvolen - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (0:1, 2:1, 3:1), góly HKM: Coffman (2), Obdržálek, Hraško,Török