Útok, ktorý funguje

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.11.2017

Vývoj zápasu naznačil bleskový gól Petra Obdržálka, ktorý dorazil puk za Verbitskeho už v 25. sekunde. O vyrovnanie sa v 9. minúte postaral zvolenský odchovanec v drese Detvy Frederik Fekiač, misky váh na domácu strane ale znova naklonil Obdržálek gólom do šatne. Rytieri suverénne ovládli druhú tretinu, ktorú po góloch Viktora Fekiača, Steéna, Šišovského a Coffmana vyhrali 4:0. Dve minúty pred koncom stretnutia ešte korigoval na konečných 6:2 Jozef Tibenský.

Vydarený večer to bol predovšetkým pre prvý zvolenský útok v zložení Coffman-Steén-Obdržálek. Gólovo sa presadili všetci traja, spolu nazbierali 9 kanadských bodov.

Petr Obdržálek si pripomenul dvojgólový zápas pred reprezentačnou prestávkou proti Novým Zámkom, navyše pridal dve asistencie. Cena pre hráča zápasu na domácej strane je tak v správnych rukách. „Do zápasu sme išli pre tri body, nič iné sme si nepripúšťali. Sme teda spokojní. Zo začiatku to bolo vyrovnané, dôležitý bol gól do šatne na 2:1. Potom sme odskočili na 3:1 a už sme boli lepší,“ hodnotil zápas český krídelník. Osobná produktivita bola čerešničkou na torte trojbodovej výhry. „Samozrejme, som za to rád, nestáva sa mi to často. Hrá sa lepšie, keď dáte gól hneď v prvom striedaní, stúpne vám sebavedomie. Náš útok mal veľa šancí, mohli sme pridať aj ďalšie góly. Ale každý z nás sa presadil, to je dobré,“ zakončil Obdržálek, ktorý je s deviatimi gólmi najlepším strelcom tímu.

Krátko po Obdržálkovom prvom góle mal výbornú šancu zvýšiť na 2:0 Tim Coffman, no Verbitski vytiahol zázračnú lapačku. „Coff“ sa ale dočkal v 37. minúte, keď svoj únik zakončil gólom na 6:1. Tim pridal ku gólu aj dve asistencie a s 21 bodmi ostáva najproduktívnejím „rytierom“. „Odohrali sme dobrý zápas, plnili sme všetko, čo sme si povedali. Nášmu útoku sa veľmi darí, odkedy nás dali dokopy, jeden z druhého ťažíme. Steén odvádza tvrdú prácu, získava puky pre mňa a Petra. Peter a ja sme podobne šikovní, nikto z nás príliš nenahráva ani príliš nestrieľa, takže to funguje dobre a rozumieme si,“ komentoval súhru prvého útoku americký útočník. Rýchly prvý gól bol podľa neho jedným z kľúčových momentov zápasu. „Vždy je dobré streliť v úvode rýchly gól, najmä v zápase, ako je tento. Čelíte tímu, ktorý väčšinu zápasov prehráva a dá sa čakať, že prídu s tvrdou a bojovnou hrou. Takýto rýchly gól ich teda pribrzdí,“ povedal Coffman, ktorý ukázal, že zmena čísla na drese nemá nijaký vplyv na jeho výkony.

Na záver si fungovanie americko-švedsko-českej trojice doložme číslami. Spoločný útok tvoria od zápasu 14. kola, kedy spolu nastúpili na ľade Popradu pri výhre 4:1. Behom ôsmich zápasov doposiaľ Coffman, Steén a Obdržálek nazbierali spolu 23 kanadských bodov. Dvojica Coffman-Obdržálek so zhodnou bilanciou 5+4, Steén pridal ku 2 gólom 3 asistencie. Z ôsmich zápasov, v ktorých spolu trojica hrala, bolo šesť víťazných.

S 86 strelami je Coffman druhým najčastejšie strieľajúcim hráčom súťaže. Z jeho celkových 11-tich asistencií bolo 10 pripísaných ako prvých. 8 z jeho desiatich 10 gólov strelil pri vyrovnanom počte hráčov na ľade. Coff je zároveň najvyťažovanejším útočníkom HKM, v počte odohratých minút mu sekunduje Petr Obdržálek. Ten strelil 5 zo svojich 9 doterajších gólov odkedy nastupuje v tomto útoku. Steénovi patrí s 11-timi „pluskami“ tímové  prvenstvo v štatisike plus/mínus.