Útočník Ján Sýkora do konca sezóny vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.2.2020

Pod Pustým hradom hlásime ďalší príchod, do ofenzívy HKM pribudol 29-ročný útočník Ján Sýkora.

Ten sa do Zvolena presúva z neďalekej rodnej Detvy, kde v doterajšom priebehu sezóny nazbieral v 33 zápasoch 32 bodov (16+16) a ťažil predovšetkým s výbornej spolupráce fungujúceho prvého útoku s ex-Zvolenčanmi Petrom Zuzinom a Petrom Šišovským. Útočný trojzáprah priniesol Detvanom 46 zo 102 strelených gólov tímu, všetci spomenutí si navyše počas sezóny získali reprezentačné pozvánky. 

V prípade Jána Sýkoru ide o hosťovanie do konca aktuálnej sezóny. Samotný hráč je momentálne v štádiu liečenia po dlhodobom zranení a v klube robíme všetko pre to, aby sme mu pomohli s urýchlením jeho návratu. Veríme, že čo najskôr pomôže novému tímu na ľade. Posledný zápas odohral Sýkora 4. januára vo Zvolene. 

Detviansky rodák, ktorý je známy predovšetkým ako nájazdový špecialista so šikovnými rukami tak pôsobením vo Zvolene uzavrie svoj stredoslovenský hokejový trojuholník, keďže predtým obliekal aj dres rivala z Banskej Bystrice. Práve pod Urpínom prešiel cez dorasteneckú a juniorskú kategóriu až do seniorského hokeja, kde jeho prelomovou bola sezóna 2010/11. V nej sa "rytieri" a "barani" prvýkrát v najvyššej súťaži stretli v playoff a mnohí zvolenskí fanúšikovia zrejme dodnes spomínajú na nájazdové góly Jána Sýkoru. Banskú Bystricu opustil po sezóne 2012/13, v ktorej bol najlepším strelcom tímu, vďaka čomu získal zmluvu v najvyššej českej súťaži. V nej odohral spolu 212 zápasov za Plzeň, Třinec a Pardubice, nazbieral v nich 96 bodov (56+40). V sezóne 2014/15 bol s 21 gólmi najlepším strelcom Plzne. Pripísal si aj 28 reprezentačných štartov, v ktorých strelil dva góly a pridal šesť asistencií.    

Štatistiky Jána Sýkoru nájdete TU