Týždeň bez zápasu pomohol. Chceme ukázať silu kolektívu, hovorí kapitán

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.11.2020

Pri nečakanej minulotýždňovej dráme s Liptákmi naštartoval svoj tím k obratu kontaktným gólom v 58. minúte. Podobnému scenáru by sa teraz radšej vyhol, a preto bude, podľa jeho slov, potrebné nadviazať na výkon práve z poslednej tretiny. Pred utorkovou dohrávkou 3. kola dostal slovo najlepší strelec a kapitán tímu Radovan Puliš.

 

Druhýkrát po sebe s Liptovským Mikulášom. Čo si môžete zobrať z predošlého vzájomného zápasu?

Samozrejme. Mikulášania presne vedia, čo majú hrať. Neprídu sem hrať otvorený hokej ako Slovan, Košice, Poprad či Nitra. Zameriavajú sa na svoju defenzívnu činnosť, v ktorej sú veľmi dobrí a ťažko sa proti nim presadzuje. Čakajú na naše chyby a ako sme videli, dokázali ich potrestať, majú šikovných útočníkov. Opäť si na to budeme musieť dať pozor.

Po trojtýždňovej nútenej prestávke ste odohrali tri zápasy v rýchlom slede, teraz vás čaká ďalší až po týždňovej odmlke. Je náročné dostať sa opäť do optimálneho zápasového rytmu?

Myslím, že nám to možno aj pomohlo. Niektorí chalani sme boli pred zápasom s Košicami týždeň na ľade, niektorí tri-štyri dni. Myslel som, že to bude jednoduchšie, no po prekonaní choroby to bolo veľmi náročné. Stále bolo u niektorých hráčov cítiť, že nie sú stopercentní. Tento týždeň nám ale pomohol a chceme dnes ukázať, že sme silný tím, silný kolektív a že to zvládneme.

Potešujúca je zatiaľ bilancia domácich zápasov.

Určite veľmi teší. Rovnako tak celá doterajšia bilancia, len dve prehry v riadnom hracom čase, jedna po predĺžení a jedna po nájazdoch. Máme za sebou zatiaľ sympatické výsledky a chceme v nich pokračovať doma i vonku. Bez divákov ťažko hovoriť o nejakej výhode domáceho prostredia. Verím ale, že čoskoro ich opäť budeme mať naspäť, aby sme ich mohli baviť hokejom. 

Vrátane derby s Banskou Bystricou, v ktorom budete vedení ako hosťujúci tím, ťaháte momentálne sériu siedmich zápasov na vlastnom ľade. Keďže sa vám na ňom momentálne tak darí, bolo by určite dobré z nej čo najviac vyťažiť.

Je to tak. Keďže môžem porovnávať, cestovanie zo Zvolena je oveľa jednoduchšie ako napríklad z Bratislavy, som teda rád, keď môžem hrať doma. Je veľká škoda, že tu diváci nie sú. Určite by nám pomohli, v rozhodujúcich chvíľach zápasu dokáže od nich hráč nečerpať energiu a sebavedomie a vníma to povzbudzovanie. Žiaľ, situácia je, aká je a musíme sa s tým len vysporiadať. Naozaj sa snažíme ísť stále naplno a vyhrávať všetky zápasy, aby sme mali čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred playoff.

Aj keď ste zatiaľ odohrali najmenej zápasov, najmenej inkasovaných gólov je pekná vizitka. Vidíš v tom aj zásluhu vás, útočníkov, v podpore defenzívy?

Áno, určite je to jeden z dôvodov, no brankár a obrana zatiaľ výborne fungujú. Obrancovia si v defenzíve plnia to, čo majú a pomáhajú nám aj vpredu. Je to zásluha všetkých hráčov, ako aj trénerského tímu, pretože máme veľmi dobre nastavenú taktiku a bojujeme jeden za druhého. 

Aké boli doterajšie dva ligové mesiace?

Poriadne rozpačité. Odhliadnuc od zranení, ešte nikdy som po dvoch mesiacoch nemal odohratých deväť zápasov. Nič s tým ale neurobíme a sme hlavne radi, že môžeme hrať hokej, pretože je to naša práca. Sme za to vďační, môžeme robiť to, čo nás baví a živiť rodiny.

Váš ex-slovanistický útok s Radom Bondrom a Marekom Viedenským narušilo Marekove zranenie, po ktorom ho zastupuje Juraj Mikúš. Ako hodnotíš túto súhru?

Myslím, že dobre. Odohrali sme spolu päť zápasov a funguje to. Samozrejme, že s Vieďom sme už boli zohratí, ale ide to aj s Mikym a ja osobne nie som hráč, ktorý by si vyberal, s kým bude hrať. Všetky päťky podľa mňa momentálne fungujú dobre a aj keď nastanú nejake zmeny, chémia stále funguje. V tíme sme nastavení tak, že každý praje tomu druhému. Je teda úplne jedno, kto s kým nastúpi, dôležité je, že si vzájomne rozumieme.