Trojica „rytierov“ na Nemecký pohár

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.10.2018

(Zdroj: SZĽH, HKM) Tradičný turnaj sa tento rok bude konať v Krefelde v dňoch 8. – 11. novembra 2018. Generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan s koučom Ramsaym nominovali dovedna 25 hráčov - dvoch brankárov, deviatich obrancov a štrnástich útočníkov. Desiati hokejisti pôsobia v domácich tipsportligových kluboch, štyria v Slovane Bratislava v KHL, deviati v českej extralige, jeden vo Fínsku a jeden vo Švédsku. Do výberu sa dostala aj trojica hokejistov HKM Zvolen - Milan Kytnár, Rastislav Špirko a Lukáš Handlovský ako aj duo odchovancov zvolenského hokeja Marek Ďaloga a Radovan Puliš.
Generálny manažér tímu Miroslav Šatan ozrejmil, že kvarteto hokejistov Slovana na turnaji absolvuje len dva zápasy, v nedeľňajšom súboji proti domácim Nemcom by mali vynechať. "Chceme vyskúšať spektrum hráčov, viacerí sa do tímu dostali prvýkrát alebo po dlhšom čase. Od každého, koho sme oslovili, sme mali pozitívne ohlasy," povedal Šatan. Ten oslovil aj útočníka Tomáša Záborského z fínskej Liigy, no ten pozvánku neprijal z dôvodu vyťaženosti na klubovej úrovni. Do národného tímu sa nedostali viacerí mladíci, ktorí majú šancu na štart na juniorských MS. "Máme dohodu, že do konca roka ich nebudeme pozývať do seniorského tímu a budú k dispozícii Ernestovi Bokrošovi v dvadsiatke," informoval Šatan.
Slováci sa v Krefelde najskôr stretnú vo štvrtok 8. novembra o 15.30 h s výberom Švajčiarska. O dva dni neskôr o 17.00 h nastúpia proti ruskému olympijskému tímu a v nedeľu 11. novembra od 14.30 h si zmerajú sily s domácou reprezentáciou.

Nominácia SR "A" na tréningový kemp v Bratislave (5. - 7. 11. 2018) a Nemecký Pohár 2018 (8. - 11. 11. 2018):

brankári:  Jaroslav JANUS (HC Litvínov, ČR), Andrej KOŠARIŠŤAN (HC Nové Zámky, SR)
obrancovia: Peter ČEREŠŇÁK (HC Škoda Plzeň, ČR), Marek ĎALOGA (Mora IK, Švéd.), Martin GERNÁT (HC Oceláři Třinec, ČR), Mário GRMAN,  Michal SERSEN  (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), Martin CHOVAN (HC 07 Detva), Tomáš MALEC, Juraj MIKUŠ (obaja HC Kometa Brno, ČR), Mislav ROSANDIČ (Mountfield HK, ČR)
útočníci: Milan BARTOVIČ (HK Dukla Trenčín), Dávid BONDRA (HK Poprad), Miloš BUBELA (HC Dynamo Pardubice, ČR), Samuel BUČEK, Róbert LANTOŠI (obaja HK Nitra), Lukáš HANDLOVSKÝ, Milan KYTNÁR, Rastislav ŠPIRKO (všetci HKM Zvolen), Michal KRIŠTOF (Kärpät Oulu, Fín.), Mário LUNTER, Matúš SUKEĽ (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), Matej PAULOVIČ (Mountfield HK, ČR), Radovan PULIŠ (HC 07 Detva), Radoslav TYBOR (HC Vitkovice Ridera, ČR)