Tim Coffman odchádza do Švajčiarska

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.4.2018

Kariéra prvého amerického legionára v histórii HKM bude pokračovať v Európe. Tim Coffman podpísal ročný kontrakt so švajčiarskym klubom HC La Chaux de Fonds. 

30-ročný rodák z Elversonu v Pensylvánii tak zamieri do druhej najvyššej švajčiarskej ligy NLB. Klub zo západného Švajčiarska založený v roku 1919 patrí k stabilným účastníkom tejto súťaže, pričom v minulosti si už dvakrát zahral aj v najvyššej NLA. V NLB "osy" pravidelne bojujú o najvyššie priečky, hoci doposiaľ zo štyroch finálových účastí neuspeli ani raz. Tim Coffman sa stane siedmym americkým hráčom v histórii tohto klubu.

Tipsport Ligu opúšťa "Coff" ako jej najproduktívnejší hráč a najlepší strelec v uplynulej sezóne 2017/18. Rýchlik s 12-kou na drese v nej nastrieľal 33 gólov a pridal 34 asistencií, spolu tak nazbieral 67 bodov. V základnej časti ako jediný hráč prekročil 30-gólovú métu, čo sa z "rytierov" naposledy podarilo Radovi Pulišovi v sezóne 2014/15. Vďaka Timovi ovládol produktivitu v základnej časti tretíkrát za posledné štyri sezóny hráč HKM. Naposledy toto prvenstvo dosiahol Kamil Brabenec v ročníku 2015/16, keď nazbieral rovnako ako Coffman v tej uplynulej 58 bodov.  

Tim Coffman nepochybne patril k najpozitívnejším objavom uplynulého ročníka v rámci celej sútaže a na jeho rýchlosť, šikovnosť a góly budú zvolenskí priaznivci isto radi spomínať. Pripomíname, že svojimi výkonmi si americký útočník vyslúžil aj nomináciu v ligovom výbere na All Star Cup, ktorého sa však zo zdravotných dôvodov napokon nezúčastnil. V mene zvolenského klubu i fanúšikov týmto ďakujeme Timovi za odvedené služby v našom drese a prajeme mu všetko dobré a veľa úspechov v jeho ďalšej kariére!