Tibenský: Podmienky sú výborné, ambície najvyššie, nad iným som nerozmýšľal

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.6.2020

Jedným z hráčov, ktorí po uplynulej sezóne pod Pustým hradom pokračujú, je aj Jozef Tibenský. 26-ročný útočník sa po neľahkom začiatku poznačenom zranením stal platným členom tímu, ktorého tréneri dokázali všestranne využiť. Vzájomná spokojnosť hráča a klubu vyústila do predĺženia zmluvy a bojovník s číslom 4 sa už teší na novú sezónu.

 

Čo zavážilo pri vašom rozhodovaní o predĺžení zmluvy?

Zrejme najviac zavážilo to, že zatiaľ som ešte nebol v klube na úrovni Zvolena. V rámci našej ligy má Zvolen výborné podmienky. Samozrejme, ambície sú tie najvyššie, takže som nerozmýšľal nad ničím iným. Záujem bol obojstranný hneď po sezóne, takže už sme len čakali na to, kedy situácia umožní podpisovanie zmlúv.

Ako hodnotíte z osobného a tímového pohľadu uplynulú sezónu?

Z osobného hľadiska bol pre mňa úvod sezóny veľmi zlý, ovplyvnilo ho zranenie a následné dostávanie sa do zápasového tempa. Neskôr prišiel nový tréner, ktorý zmenil moju pozíciu z krídla na centra, čo bolo spôsobené aj zraneniami v tíme. Táto pozícia mi celkom sadla a myslím, že záver sezóny bol z mojej strany dobrý. Asi všetci sme videli, že po tímovej stránke to nebolo ono. Naše výkony boli kolísavé, aj zápasy, v ktorých sme hrali dobre, sme nedokázali doviezť do úspešného výsledku. Skončili sme vlastne na šiestom mieste, takže spokojní sme určite neboli.

Ovplyvnila nejakým spôsobom situácia v posledných mesiacoch vašu prípravu?

Moja príprava je dlhšia a taktiež budeme mať dlhšiu prípravu na ľade, keďže sezóna by mala začať až v októbri. Niekoľko vecí som v príprave zmenil. Viac behám a pridal som navyše jeden týždeň silového tréningu. Medzi tréningami sa snažím venovať aj zlepšeniu techniky s hokejkou. Všetko ale nechávam na svojho kondičného trénera Daniela Miladinoviča, ktorý odvádza skvelú prácu. 

Máte už skúsenosť s novým hlavným trénerom Oremusom? Boli ste po podpise zmluvy v kontakte?

S Petrom Oremusom mám osobnú skúsenosť z reprezentačného olympijského výberu do 23 rokov, ktorý trénoval na turnaji v Rakúsku. Z trénerov mám dobrý pocit, ide o kvalitnú skúsenú dvojicu, ktorá môže dať veľa celému tímu. Priebežne sme v kontakte, nakoľko ešte nie je presne stanovený dátum prvého zrazu. Momentálne čakáme na posledný telefonát, ktorý by nám mal potvrdiť dátum zrazu vo Zvolene.

Keď bolo treba, zastúpili ste v sezóne aj na poste obrancu, ktorým ste kedysi boli aj v mládežníckych kategóriách. Aké to pre vás bolo po takom dlhom čase?

Samozrejme, bol to trochu stres, ale nebolo to pre mňa prvýkrát, aj v Nových Zámkoch som zaskočil ako obranca. Hokej v mládežníckych kategóriách a medzi mužmi je úplne iný. Musíte hrať jednoducho a zvlášť, keď ste v tejto pozícii po takom dlhom čase. Súper vie potrestať každú chybu. Bola to pre mňa zábava a stres zároveň. Určite by som si to vyskúšal znovu a pokiaľ bude treba, som pripravený splniť aj takúto úlohu.  

S akými osobnými cieľmi pôjdete do sezóny?

Určite mám aj osobné ciele, no v prvom rade by som si chcel vybudovať stabilnú pozíciu v mužstve a viac priestoru na ľade ako v minulej sezóne. 

V sezóne 2014/15 ste boli najproduktívnejším hráčom juniorskej extraligy, produktívnu dvojičku ste vtedy v Slovane vytvorili s Marcom Halamom. Ako si na túto sezónu spomínate?

Bola to veľmi pozitívna sezóna, na ktorú spomínam len a len v dobrom. S Marcom sme si rozumeli na ľade aj mimo neho. Sme dobrí kamaráti a aj keď sme nehrali v jednom tíme, volali sme si a boli sme v kontakte. O to viac ma teší, že môžeme teraz hrať spolu a dokonca vedľa seba sedíme v šatni. 

Okrem Zvolena už máte v lige skúsenosti aj s Detvou, Novými Zámkami, Piešťanmi a krátko aj s Popradom. Vedeli by ste ich porovnať s tou zvolenskou?

Ako som už spomenul, rozdiel je predovšetkým v podmienkach po každej stránke. O ambíciách a tlaku od vedenia a fanúšikov ani nemusím hovoriť. Ďakujem za každú jednu skúsenosť, ktorá ma nakoniec doviedla do Zvolena. Som tu spokojný a teším sa na nový tím, spoluhráčov, fanúšikov a na sezónu.