Televízny súboj tabuľkových susedov už aj s Viedenským

Autor: HKM Zvolen Dátum: 27.11.2020

Zápas 17. kola proti sebe postaví pod Pustým hradom tabuľkových susedov a zároveň tímy, ktoré ťahajú trojzápasovú víťaznú sériu a ktoré sa v doterajšom priebehu sezóny ešte nestretli.

Druhý zápas po sebe odohrajú Zvolenčania pred televíznymi kamerami Sport TV, tentokrát na kanáli 2. Proti nim bude stáť štvrtý celok tabuľky, bratislavský Slovan, ktorý môžu v prípade trojbodovej výhry preskočiť. 

Slovanisti majú po 12 zápasoch na konte 23 bodov a po nepresvedčivom vstupe do sezóny, keď prehrali tri z prvých štyroch zápasov, sa postupne vyšplhali tabuľkou nahor. Mužstvo trénera Romana Stantiena si do Zvolena prináša výbornú formu, z posledných siedmich zápasov šesťkrát bodovalo naplno. V ofenzíve ho ťahá najmä kanadská dvojica Brendanov - Ranford a O'Donell. Prvý menovaný je s 18 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom ligy a s 13 asistenciami najlepším nahrávačom, O'Donell zas s 10 gólmi druhým najlepším ligovým strelcom. Zaujímavým prírastkom do útoku je aj Rastislav Gašpar, ktorý si svojimi výkonmi v drese Detvy vyslúžil zmluvu v Slovane a v 13 zápasoch nazbieral zatiaľ 17 bodov (9+8). Oporou tímu bol ruský brankár so skúsenosťami z KHL Andrei Makarov, ktorý svoje štyri doterajšie zápasy premenil na trojbodové výhry s vynikajúcou úspešnosťou zákrokov 96,15 %. Na jeho následné zranenie klub zareagoval angažovaním Američana Tylera Parksa z AHL. 

Po minulej sezóne majú Zvolenčania Slovanu čo vracať. Ako jediného ligového súpera ho totiž vo vzájomných zápasoch nedokázali poraziť. Po dvoch výhrach nad posledným Liptovským Mikulášom tak pre zverencov Petra Oremusa prichádza omnoho náročnejšia skúška, a to nielen dnes. Pod Pustý hrad zavítajú počas nasledujúceho týždňa postupne Banská Bystrica, ktorá tu však má prechodný pobyt, Nitra a Michalovce. Najlepšia ligová defenzíva zatiaľ v šiestich zápasoch na domácom ľade odovzdala len jeden bod. Domácu zvolenskú víťaznú sériu teda čaká ťažká previerka.

Po šesťzápasovom výpadku spôsobenom svalovým zranením hlási návrat do zostavy center Marek Viedenský, ktorý to skúsi vo štvrtom útoku medzi Tibenským a Ďurišom. V bráne pokračuje Robin Rahm, ktorého náhradníkom bude Adam Húska. Trinástym útočníkom na súpiske bude Maroš Jedlička a siedmym obrancom Jekub Meliško.

Zápas odvysiela v priamom prenose od 17:45 televízia Sport 2.

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Helewka - Kelemen

Ďuriš- Viedenský - Tibenský

ZELENÍ: Jedlička, Marcinek, Kolenič, Chlepčok