Stanovisko klubu k včerajším udalostiam v Miškolci

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.9.2018

Po nepríjemných udalostiach, ktoré sa odohrali na tribúnach počas piatkového stretnutia DVTK MISKOLC - HKM ZVOLEN, sa dnes stretli na mimoriadnom zasadnutí dostupní členovia vedenia HKM a.s.

Záverom je nasledovné vyhlásenie.

Výjazd do Miskolca organizovala fanúšikovská skupina, ktorá nie je oficiálnym fanklubom HKM. Náš klub sa dôrazne dištancuje a odsudzuje chuligánske správanie a výtržnícke konanie tejto skupiny, ktorá urobila hanbu nielen nášmu klubu, ale aj všetkým slušným fanúšikom na Slovensku. Ospravedlňujeme sa fanúšikom Miškolca a ubezpečujeme všetkých, že z týchto udalostí vyvodime dôsledky v podobe sprísnenych podmienok pre vstup podobných osôb na podujatia organizované HKM a.s., na ktorých je nulová tolerancia násilia a diskriminácie. Sme pripravení poskytnúť súčinnosť maďarským orgánom činným v trestnom konaní a napomôcť tak k dôslednému vyšetreniu a potrestaniu tohto agresívneho činu. Zároveň urobíme opatrenia, aby sme iniciátorom tohto incidentu zamedzili vstup na zvolenský zimný štadión. Až do úplného vyšetrenia incidentu taktiež zamedzíme vstup celej skupiny na podujatia HKM Zvolen, počnúc zajtrajším zápasom proti Novým Zámkom.

Mrzí nás, že v poslednom čase korektne a bezproblémovo sa vyvíjajúca spolupráca a vzťahy nášho klubu s týmto fanúšikovským zoskupením, dostali vážne trhliny. Sme však nútení prijať okamžité opatrenia, za ktorými si bez výnimky stojíme. Vinníci, z ktorých veľká časť ani nie je zo Zvolena, teraz svojím konaním vrhli zlé svetlo na náš klub, naše mesto i slovenskú hokejovú fanúšikovskú obec v očiach médii i verejnosti. 

Podobne zhrození a rozčarovaní ostali aj samotní hráči, ktorí zo šatne jednohlasne odkazujú: "My, hráči, ostro odsudzujeme počínanie našich "fanúšikov", ktorým sa prezentovali na poslednom zápase v Miškolci. Touto cestou sa aj my chceme ospravedlniť fanúšikom Miškolca za nepríjemný incident, my o takúto "podporu" nestojíme. Tak, ako sa my snažíme hrať na ľade fair play, to isté očakávame od našich fanúšikov. Hokej je šport, ktorý hráme pre ľudí, má ich spájať, prinášať im radosť a eufóriu, a nie byť zdrojom nenávisti a násilia."

Za HKM a.s.:

Predseda predstavenstva: Ing. Dušan Mráz

Členovia predstavenstva: Ľubomír Škrečko, Ladislav Čierny

Športový manažér: Vlastimil Plavucha

Marketingový a PR manažér: Ing. Miroslav Brumerčík

Za hráčov: Michal Chovan, Milan Kytnár, Rastislav Špirko