Špirko a Kelemen predĺžili zmluvy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.5.2019

Hneď po návrate Andreja Podkonického zo svetového šampionátu, na ktorom bol zvolenský tréner jedným z asistentov Craiga Ramseyho, sa ľady začali hýbať. Popri množstve iných povinností stihol Podkonický prezradiť aj mená prvých hráčov, ktorí podpísali kontrakty na novú sezónu. V modro-červených farbách bude pokračovať dvojica útočníkov Rastislav Špirko a Miloš Kelemen.

Pre 34-ročného Špirka bude nastávajúca sezóna v poradí už treťou „zvolenskou“. Jeden z ťahúňov mužstva odohral v uplynulom ročníku v drese HKM 50 stretnutí a zaknihoval v nich 50 bodov (18+32), päť zápasov odohral aj v národnom tíme Slovenska.

"Teším sa na novú sezónu, nový kolektív, novú výzvu. Verím, že budeme predvádzať moderný útočný hokej a ja chcem dopomôcť mužstvu dosiahnuť cieľ, ktorý sa nám nepodarilo dosiahnuť v minulých sezónach. Bude to zaujímavé, lebo sa formuje nový tím, no zároveň náročné, aby chémia zafungovala. Dúfam, že fanúšikov budeme našou hrou zabávať, a bude ich na štadión chodiť ešte viac a podporia klub, ktorý už dlhodobo vytvára výborné podmienky pre hráčov a zabezpečuje chod klubu na vysokej profesionálnej úrovni." povedal po podpise nového kontraktu bojovník s číslom 11 na chrbte, Rastislav Špirko.

Vo svojom materskom klube nadviaže na predchádzajúcu sezónu aj 19-ročný dravý krídelník Miloš Kelemen. Účastník ostatných majstrovstiev sveta juniorov nastúpil v minulom ročníku na 28 tipsportligových duelov, dva zápasy odohral aj v nadnárodnej KHL za Slovan Bratislava. „Keďže som počítal s tým, že Zvolen si na mňa uplatní opciu, odpadli mi starosti s riešením môjho angažmánu na budúcu sezónu,“ nechal sa počuť po predĺžení zmluvy Miloš Kelemen a dodal: „Už sa na ňu teším, kým sa mužstvo zíde, pripravujem sa individuálne pod vedením kondičného trénera.“