Skapski: Prvé kolo som si užíval

Autor: HKM Zvolen Dátum: 20.3.2019

Mladý kanadský gólman ukázal, že vie byť svojmu tímu oporou aj v playoff. Mackenzie Skapski sa do brány postavil na všetkých päť štvrťfinálových zápasov, pričom v prvom si pripísal čisté konto a v druhom úspešne čelil samostatným nájazdom. Ako sám po sérii zhodnotil, maďarský nováčik vedel potrápiť aj jeho.  

 

Ako sa z tvojho pohľadu rodil postup cez prvé kolo?

„Proti Budapešti sa hralo naozaj ťažko, majú dobrý tím. Okrem prvého zápasu série boli všetky ostatné v podstate o jednom góle, čo len potvrdzuje, že to nebolo nič jednoduché. Nedávali veľa gólov, ale ani ich veľa nedostali a vedeli každého potrápiť aj v priebehu sezóny. Stav 4:1 na zápasy možno presne neukazuje, aká náročná tá séria bola. Už sa ale tešíme na ďalšieho súpera."

Odchytal si všetkých päť zápasov série, ako si to zvládal?

„Ja som si to užíval. Je playoff, takže na takúto záťaž musíte byť pripravený, hrá sa aj dva dni po sebe. Mojou prácou je dať tímu šancu na výhru v každom zápase a o to som sa snažil."

Boli úseky hry, kedy na teba nešlo toľko striel a súper sa dlhšie nedostal do šance. Bolo náročné ostať koncentrovaný a byť stále pripravený podržať svoj tím?

„Áno, aj z tohto pohľadu to bol ťažký súper. Nedávali všetky puky na bránu, ale počkali si na naozaj dobré šance. Keby sme porovnali počet veľkých gólových šancí na oboch stranách, možno by bol veľmi podobný. Samozrejme, pomer striel bol v náš prospech, ale ako som povedal, nestrieľali za každú cenu a čakali na príležitosť, chodili do prečíslení v protiútokoch. Navyše mali nebezpečnú presilovku." 

Zrejme prvýkrát v kariére si zažil nájazdy v playoff. V sezóne vám veľmi nešli, no tentokrát ste ich v pravej chvíli zvládli.

„Bol to dôležitý zápas. Mohol sa nakloniť na našu, ale aj ich stranu a keby sme ho prehrali, séria by bola vyrovnaná a v Budapešti by to bolo náročné. Možno by sme za stavu 2:2 cestovali zase ku nim. Je to ale za nami, bol to dôležitý zápas a sme radi, že sme ho zvládli, rovnako tak celú sériu. Je pravda, že nájazdy v playoff som nezažil, ale o to som radšej, že mi vyšli."

Ako sa pripraviť na druhé kolo?

„Treba využiť čas na oddych a upokojenie sa, ale aj na dobrú prípravu. Hrá sa v rýchlom tempe, treba využiť každý priestor na regenráciu. Musíme popracovať na niektorých veciach a zobrať si pozitíva. Keď sme trochu ubrali nohu z plynu, súper to vedel využiť, toho sa teda treba vyvarovať a musíme ešte pridať. Nech to bude ktokoľvek, čaká nás ťažký súper. Vždy je čo zlepšiť, ale myslím, že sme odohrali dobré prvé kolo."