Rytieri so šancou stráviť prestávku v prvej štvorke

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.2.2020

Tipsport ligu čaká posledná reprezentačná prestávka, ktorá potrvá od 3. do 11. februára. Ešte pred ňou chcú rytieri doma splniť úlohu favoritami s Novými Zámkami.

Jednoznačná výhra nad tabuľkovým susedom z Trenčína 6:1 v poslednom kole ich po dlhšom čase odlepila zo šiestej tabuľkovej priečky a v prípade, že naplno zaberú aj dnes a Miškovec zoberie body z Popradu, môžu Zvolenčania stráviť prestávku ako súčasť prvej štvorky. 

Dobré vyhliadky na úspech dáva zverencom Andreja Podkonického a Dona Nachbaura aj bilancia vzájomných zápasov, ktorá jednoznačne hovorí v ich prospech. Doma uspeli 3:1, v Nových Zámkoch 4:2 a naposledy suverénne 6:0, keď si Tomáš Tomek pripísal čisté konto. Zvolenčania chcú predĺžiť svoju štvorzápasovú víťaznú sériu, no tú svoju ťahajú aj čierno-zelení, ktorí bodovali už šesťkrát po sebe. Štyri zápasy z tejto série boli pre Nové Zámky víťazné, naposledy uspeli v súboji tabuľkových susedov na ľade Detvy 3:1.

Situácia v 11. tíme tabuľky sa v posledných dňoch mierne zamotala. V závere prestupového obdobia prišli Novozámčania o svojho veľkého lídra a najproduktívnejšieho hráča. Český útočník Tomáš Pospíšil posilnil Litvínov, čo údajne ťažko niesol hlavný tréner Miroslav Mosnár, ktorý síce v piatok večer oznamoval novinárom svoj úmysel Zámky opustiť. Samotné vedenie klubu je však zatiaľ zdržanlivé. „Ja viem len toľko, že tréner Mosnár nedodržal zmluvu, keďže v sobotu chýbal na tréningu. So mnou vôbec nehovoril. Dopočul som sa len toľko, že po zápase v Detve sa rozlúčil s tímom. No mne doposiaľ nikto nič neoznámil, zmluvu sme nerozviazali, ani sme nič neriešili. Interne sme vyriešili iba to, že na nedeľný zápas sme poverili vedením tímu pána Branikoviča,“ povedal prezident HC Nové Zámky František Sucharda. Špeciálny zápas to v nedeľu bude pre ďalšieho českého útočníka v drese hostí Petra Obdržálka, ktorý strávil pod Pustým hradom uplynulých päť sezón.

„Som veľmi rád, že sme zvládli toto dôležité stretnutie. Chcem len poďakovať chalanom, od začiatku hrali veľmi dobre, aktívne, všetko dávali na bránu a tie góly potom padali," chválil po piatkovej výhre nad Trenčínom Andrej Podkonický. Výkon jeho tímu zožal pozitíva zo všetkých strán a určite zaslúžene, ofenzívne divadlo v dôležitom zápase si hráči i domáce tribúny vychutnali naplno. Rozbehnutí Zvolenčania uštedrili pri posledných štyroch výhrach súperom 22 gólov.

Netreba však pripustiť uspokojenie a pokračovať v poctivej tvrdej práci, čo si uvedomuje aj Bruno Mráz: „Chceme sériu potiahnuť minimálne do nedele. Potom si dobre oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšie zápasy." Útočník s číslom 13 bol proti Trenčínu dvojgólový a v posledných piatich zápasoch pridal rovnaký počet zásahov. „Dostal som dobré prihrávky, som za to rád, teraz mi to trošku padá. Pre útočníka je vždy dobré, keď dá gól, ale je to tímová práca," hovorí Mráz. Streleckú hokejku našiel po príchode do Zvolena aj Juraj Mikúš, ktorý sa zatiaľ trafil vo všetkých troch zápasoch.

Do brány pôjde Juraj Hollý, po jednozápasovej absencii spôsobenej chorobou sa vracia Michael Parks. Patrik Maier dnes vynútene pauzuje, dištanc si vyslúžil za zhodenie prilby v zápase s Trenčínom, keď vyzval na pästný súboj Jozefa Sládoka. Adam Drgoň a Samuel Petráš by mali do hry zasiahnuť až po reprezentačnej prestávke. Do dnešného zápasu nenastúpi ani Logan Stephenson.

Pripomíname fanúšikom, ktorí si počas posledných troch domácich zápasov zakúpili vo fanshope bulletin Rytieri, aby si priniesli svoje tombolové čísla, dnes žrebujeme nového majiteľa personalizovaného dresu.

Pred úvodným buly si preberie ocenenie DELUVIS hráč mesiaca víťaz fanúšikovskej ankety za mesiac január - Marco Halama.

Vstupenky na zápas nájdete TU