„Rytieri“ Slovákom na ME 2016 veria

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.6.2016

Položili sme im tri otázky:
1. Plánujete sledovať futbalové Majstrovstvá Európy?
2. Aké šance dávate slovenskému, resp. českému tímu?
3. Kto získa titul?

Andrej Podkonický (asistent trénera): 1. Niektoré lepšie zápasy si určite pozriem. 2. Po výsledkoch, ktoré naši dosiahli v kvalifikácii aj príprave majú asi na postup. Tá skupina nie je ľahká, ale šanca ísť ďalej tu je. Bolo by to pekné. 3. Španielsko.
 
Michal Juraško (obranca): 1. Na sto percent si pozriem všetky zápasy našich a k nim si vyberiem tie najzaujímavejšie. Uvidím, ako mi to bude časovo vychádzať. 2. Hlavne im prajem, nech si to užijú, postúpia zo skupiny a nech sa domov vrátia čo najneskôr. 3. Držím palce našim, ale sú tam futbalové veľmoci. Žiadne konkrétne mužstvo ale nepoviem. Bude záležať na tom, kto v akej forme na majstrovstvá príde.
 
Lukáš Jurík (útočník): 1. Našich si nenechám ujsť a určite si pozriem väčšinu z tých lepších zápasov. 2. Verím, že Slovensko postúpi zo skupiny a ďalej sa uvidí. Mohol by sa podariť nejaký malý zázrak. 3. Okrem našich by som to doprial Angličanom, možno Nemcom. Ak mám ale povedať jedného, tak Anglicko.
 
Michal Ivan (obranca): 1. Niektoré zápasy si určite pozriem. Záležať bude na tom, ako na tom budem s časom. 2. Nemáme zlé mužstvo. Naši by mohli postúpiť zo skupiny a potom sa uvidí. Majú na viac, ako na osemfinále. 3. Nemci, alebo Francúzi.
 
Tomáš Valenta (obranca): 1. Majstrovstvá určite budem sledovať, je to veľká akcia, na ktorej sa zišlo veľa kvalitných tímov a hráčov. Futbal mám rád a mrzí ma, že mi zdravotný stav nateraz nedovolí s chalanmi si zahrať v rámci tréningu, alebo aj v plánovanom stredajšom priateľskom zápase. 2. Nerád hovorím o šanciach, pretože každý šport je nevyspytateľný a môže sa stať čokoľvek. Čechom verím, ale uvidíme čo prinesie priebeh turnaja. 3. Odjakživa sa mi páčili Španieli. Mám tam veľa obľúbených hráčov a myslím, že vyhrajú práve oni.
 
Jakub Žilka (útočník): 1. Sledovať budem, keď budú hrať naši. 2. Postúpime do štvrťfinále. 3. Nemecko.
 
Denis Rehák (obranca): 1. Samozrejme, že majstrovstvá budem sledovať. Už sa neviem dočkať, kedy to vypukne. 2. Slováci môžu prekvapiť. Majú dobrý tím a v príprave dosiahli dobré výsledky. Postúpime do štvrťfinále. 3. Rozhodne sa medzi Nemeckom, Francúzskom a Španielskom.
 
Marek Hataš (obranca): 1. Futbal veľmi nemusím. 2. Ako skončia Češi, radšej nepoviem. Ešte si to niekto prečíta... 3. Urobím si očko – Slováci. Budú čiernym koňom turnaja.
 
Tomáš Klíma (útočník): 1. Pozriem si všetky zápasy našich. 2. Verím, že postúpia zo skupiny. 3. Adeptov na víťazstvo je veľa, ale mohlo by sa to podariť Nemcom, alebo domácim Francúzom.
 
Frederik Fekiač (obranca): 1. Majstrovstvá budem sledovať, hlavne našich. 2. Štvrťfinále. 3. Asi Nemci.
 
Nino Ondris (útočník): 1. Rád si pozriem zápasy Slovákov. 2. Dúfam, že sa nám podarí postúpiť zo skupiny. 3. Určite Španielsko.
 
Lukáš Dubeň (obranca): 1. Samozrejme budem majstrovstvá sledovať a Slovákov podporovať aspoň pri televízii. 2. Verím, že postúpime a bude sa na to dať pozerať. 3. Myslím, že Španielsko.
 
Juraj Talán (obranca): 1. Budem sledovať a fandiť našim. 2. Dúfam, že zájdu čo najďalej. 3. Neviem, kto získa titul, ja budem veriť Slovákom.
 
Milan Supuka (vedúci mužstva, masér): 1. Ak mi vyjde čas, budem. 2. Postúpime do osemfinále. 3. Španielsko, alebo Nemecko.
 
Peter Slančík (manažér pre výstroj): 1. Samozrejme, šampionát sledovať budem. 2. Naši to zvládnu a postúpia zo skupiny. V mužstve sú skúsení hráči, ktorí majú za sebou už aj štart na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike a pri nich kvalitní mladíci. Môže to byť dobré. 3. Nemecko. Je to turnajové mužstvo.
 
Oslovení „rytieri“ teda favorizujú hlavne Španielov, ktorí útočia na zlatý európsky hetrik, no sú patrioti a optomisticky veria aj našim futbalistom. Budeme sledovať, ako odhadli silu národného mužstva Slovenska a komu vyjde tip na majstra starého kontinentu.
Počas šampionátu však Zvolenčania nebudú len pasívnymi divákmi najrozšírenejšej kolektívnej hry. Sami svoje futbalové umenie predvedú už najbližšiu stredu v priateľskom stretnutí v Dobrej Nive proti domácemu OŠK a aj touto cestou pozývajú priaznivcov športu na tribúny útulného štadióna neďaleko Zvolena.