"Rytieri" odložili zbrane

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.4.2018

Dobojované! V tomto duchu sa niesla rozlúčka s práve skončenou sezónou medzi hráčmi,  realizačným tímom a vedením klubu, ktorá podľa plánu začala o 10-tej hodine.

Stretnutie otvoril predseda predstavenstva HKM a.s. Dušan Mráz, ktorý zhodnotil ostatné súťažné obdobie z pohľadu vedenia. Okrem iného adresoval hráčom aj tieto slová:  „Žiaľ, sezónu sme skončili prehratým zápasom a to v play off znamená vyradenie. Našim cieľom bolo posledný zápas vyhrať a tento zámer sme nesplnili. Napriek tomu za predvedené výkony vo veľkej časti sezóny, ale najmä v semifinále, vám patrí moja vďaka. Ukázali ste charakter a v takom prípade ani prehra tak veľmi nebolí. Každý súdny divák, či už je fanúšikom nášho klubu alebo nie, uzná vaše kvality a aj prehru rád odmení potleskom.“

Do súťaže vstupovali Zvolenčania s vysokými ambíciami, ktoré sa ale naplniť nepodarilo. Druhé mužstvo ligy po základnej časti zostalo na prahu finále a v konečnom účtovaní obsadilo v sezóne 2017/2018 štvrtú priečku. Aj preto sa hodnotenie nenieslo len v pozitívnej rovine, prezident klubu pripomenul aj negatíva: „Počas play off sa vyskytli aj javy, pred ktorými nemôžeme zatváriť oči a sú z môjho pohľadu neodpustiteľné. Závery k tomu urobíme v nasledujúcich dňoch,“ pripomenul Dušan Mráz a svoje vystúpenie zakončil: „Ešte raz sa drvivej väčšine hráčov chcem za sezónu úprimne poďakovať. Verím, že aj keď niektorí už nebudete hrať za náš klub, na pôsobenie v ňom budete spomínať v dobrom, tak ako aj my na vás.“

Po prvom mužovi zvolenského hokeja sa slova ujal tréner Peter Mikula a po ňom kapitán tímu Michal Chovan. Okrem sklamania z predčasného konca sezóny obaja zhodne ocenili prístup vedenia klubu, ktoré v počas celého ročníka vytváralo tímu optimálne podmienky.

Po skončení mítingu riešili hokejisti technické a materiálne záležitosti, teda odovzdávanie výstroje a potrebné „papierové“ záležitosti. Pred sedemnástou hodinou už boli pripravení na posledný nástup v sezóne pred svojich fanúšikov, ktorí sa zhromaždili na zimnom štadióne. V úvode sa v akcii predviedli hokejové nádeje – žiaci 3. a 4. ročníka a po ich zápolení vykorčuľovali na ľadovú plochu tipsportligisti, sprevádzaní najmenšími hokejovými nádejami kategórie Š-1. Medzi mantinelmi tentoraz na nich nečakal súper hladný po víťazstve, ale vďační priaznivci pripravení získať autogramy svojich hokejových miláčikov. Podpisovalo sa ostošesť, hokejisti sa s fanúšikmi fotili aj porozprávali. Z tomboly si šťastlivci odniesli aj vecné ceny od HKM, a tiež certifikáty na vyzdvihnutie permanentných vstupeniek na novú sezónu.

Úspešná akcia trvala do 18.30 a „rytieri“ po jej skončení mali akurát čas zhodiť korčule a presunúť sa do reštaurácie „U rytierov“, kde pre nich bola pripravená rozlúčková večera. Bolo cítiť, že definitívny koniec sezóny a mesiacov spoločne strávených pod Pustým hradom je tu. Tvrdí chlapi sa lúčili, po pevných stiskoch rúk sa rozišli do všetkých strán. Vo Zvolene sa už začína tvoriť nový tím a viacerí z tých, ktorí boli včera pri tom, budú jeho súčasťou.

Viac fotografií zo štvrtka nájdete na www.facebook.com/hkmzvolen