„Rytieri“ aktívni na tréningoch i akciách

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.6.2016

Kormidelník Josef Turek si zatiaľ celý proces prípravy len pochvaľuje. Kolektív sa nástupom júna rozšíril o skúseného obrancu Denisa Reháka (31), ktorý sa zapojil do prípravy, ďalší hráči by mali pribudnúť od pondelka. Pod Pustý hrad smeruje aj 24-ročný bek Tomáš Valenta, najskôr však musí prejsť vstupnými prehliadkami. Skladanie mužstva na novú sezónu stále pokračuje a vo Zvolene ho chcú mať kvalitné. „Je to však dlhodobý proces, nikto nemôže čakať, že už začiatkom júna budeme mať čierne na bielom všetky mená hráčov, s ktorými vstúpime do súťaže,“ apeluje na trpezlivosť fanúšikov generálny manažér Milan Čanky a dodáva: „Stále jednáme s niektorými vyhliadnutými hokejistami a nedá sa presne stanoviť, kedy rokovania uzavrieme. Jednu vec, na ktorej sme sa dohodli s pánom Turekom, však môžem povedať s určitosťou – definitívna podoba kádra pre sezónu 2016/2017 bude známa po Memoriáli Pavla Zábojníka, teda koncom augusta. Dovtedy sa s mužstvom môže hýbať.“ Všetko je teda otvorené a môže to byť ešte zaujímavé. Na 100 percent sú obsadené iba brankárske posty, v obrane i útoku sú stále voľné okienka pre adeptov na zvolenský dres.
Vo Zvolene sa po tréningovej i personálnej stránke robí všetko preto, aby sa, podľa už prezentovaných zámerov, tím HKM posunul v ďalšej sezóne znova o niečo vpred. Po štvrtom mieste z uplynulej sezóny sa „rytieri“ chystajú uchádzať o vyššiu priečku. Kvôli tomu skladajú mužstvo možno s menším krikom, ale dôsledne.
Okrem tréningových povinností sa zvolenskí hokejisti vzorne stavajú aj k spoločenským akciám. Zástupcovia mužstva majú už za sebou účasť na dvoch akciách venovaných deťom a mládeži pri príležitosti MDD a v sobotu 4. júna ich fanúšikovia môžu stretnúť znova. Na zvolenskom sídlisku Západ-Tepličky pripravili organizátori „Deň sídliska“ s bohatým programom, v rámci ktorého je od 16:30 naplánovaná „Hodinka s hokejistami HKM“.