Rastislav Špirko už nie je hráčom HKM. Odchádza po vzájomnej dohode

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.2.2020

Blížiaci sa záver prestupového obdobia priniesol vo zvolenskom tíme výraznú zmenu. Vedenie HKM Zvolen ukončilo po vzájomnej dohode zmluvu s útočníkom Rastislavom Špirkom. 

35-ročný martinský rodák tak svoju tretiu sezónu pod Pustým hradom nedokončí a momentálne si hľadá nový klub. Vedenie HKM sa rozhodlo dôvody rozviazania zmluvy bližšie nešpecifikovať, tento krok však vyhodnotili obidve strany ako najlepší možný v momentálnej situácii.

Rastislav Špirko prišiel do Zvolena 14. decembra 2017 po odchode z Nových Zámkov. Po pôsobení v materskom Martine a Nových Zámkoch išlo pre útočníka so skúsenosťami z KHL a českej najvyyšej súťaže o tretu zastávku v slovenskej Tipsport lige. Špirko má na konte aj český titul s Pardubicami z roku 2010 a 42 reprezetačných štartov. V drese HKM odohral spolu 131 zápasov, v ktorých nazbieral 112 bodov za 51 gólov a 61 asistencií. V sezóne 2018/19 si výkonmi získal reprezentačnú pozvánku a za Slovensko nastúpil počas dvoch prípravných turnajov na päť zápasov, následne ho z hry vyradilo vážne zranenie kolena a vo zvyšku sezóny stihol už len dva semifinálové zápasy playoff. Špirko odchádza ako štvrtý najproduktívnejší hráč tímu a najproduktívnejší Slovák, v 42 zápasoch prebiehajúcej sezóny zaznamenal 27 bodov (15+12).

V mene celého klubu i fanúšikov chceme Rasťovi poďakovať za odvedené služby vo zvolenskom drese a popriať všetko najlepšie v ďalšej kariére!