Puliš: Chceme byť jedna rodina a ukázať zvolenské srdce

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.8.2020

Svoju pozíciu v novozloženom zvolenskom tíme si veľmi dobre uvedomuje a sám je ochotný na seba prevziať potrebnú zodpovednosť na ľade i mimo neho. 28-ročný útočník Radovan Puliš sa po návrate domov upísal materskému klubu na dva roky. Kapitánskou funkciou si v drese HKM už prešiel a je ochotný ju prijať znova, prioritou je však preňho jednotný kolektív a dobré tímové vzťahy.

 

Aké sú pocity po prvých dňoch spoločnej prípravy?

Cítim sa super. Je tu veľa chlapcov, s ktorými som hral v podstate odmalička, či už proti sebe, alebo v jednom tíme. Beriem to teda veľmi pozitívne, opäť môžeme robiť to, čo nás baví a je to výborný pocit byť opäť v kolektíve. 

Celkový dojem z kádra a partie v šatni je teda dobrý?

Samozrejme, je tu veľa šikovných hráčov, či už mladších, alebo starších a skúsenejších. Prídu aj kvalitní legionári a myslím, že to bude veľmi dobré. 

Doterajšie tréningy na ihrisku a v posilňovni si vynechal pre problémy s členkom. Môžeš k tomu povedať viac?

Každé ráno o šiestej mám individuálne tréningy v Banskej Bystrici, keďže som po operácii členka a dávam sa ešte svalovo a fyzicky dokopy. S tímom absolvujem to, čo môžem, aby som bol čo najviac v kolektíve. Máme dohodu s trénermi aj vedením, že pokiaľ nebudem stopercentne pripravený, môžem zatiaľ popri tom trénovať aj individuálne. 

Ide o zranenie z prípravy, alebo zo sezóny?

Je to zranenie zo sezóny, zo zápasu práve proti Zvolenu. Dostal som pukom do členka a to mi odštiepilo z kosti. Potom som s tým ešte hral, ale po konci sezóny som hneď išiel na operáciu. 

Kde si sa počas leta pripravoval?

Keďže som býval v Bratislave, trénoval som tam v tréningovom centre ITC. Ako každý rok som potom išiel k Romanovi Švantnerovi, u ktorého sa teda pripravujem piaty týždeň.

Marek Viedenský v rozhovore po podpise zmluvy priznal tvoju iniciatívu pri jeho príchode.

Určite v tom mám prsty aj ja. Hrali sme pár zápasov spolu a myslím, že je to špičkový center s veľkým talentom. Pokiaľ ho budú obchádzať zranenia, bude pre Zvolen na ľade aj v kabíne veľkým prínosom a som rád, že sa rozhodol ísť sem. 

S Petrom Zuzinom sme už kapitánsku otázku prebrali, teraz si na rade ty. Na rozdiel od neho, ty už s touto funkciou vo Zvolene máš skúsenosť.

Zatiaľ sme to neriešili. Pokiaľ ma zvolia tréneri, alebo hráči, bude pre mňa česť nosiť céčko. Moja pozícia v tíme sa tým však určite nezmení. Prišiel som ako skúsený hráč, ktorý by mal byť lídrom a ja chcem tú úlohu splniť na ľade a najmä mimo neho. Myslím, že kabína je veľmi dôležitá a nie je dobré, pokiaľ sú v nej skupinky. Chcem, aby bol medzi všetkými hráčmi rovnaky a úprimný vzťah, či ide o mladších alebo starších, či hrá niekto viac alebo menej. Pokiaľ budeme súdržní ako rodina, dokážeme zvládať ťažké zápasy. Keď sa pozrieme na zostavy ostatných tímov, každý posilňuje a buduje kvalitný káder, aj keď si mnohí mysleli, že tímy budú slabšie. Chceme byť v kabíne jedna veľká rodina a ukázať fanúšikom, že sme priniesli zvolenské srdce, a tým ich prilákať na tribúnu. Musia cítiť bojovnosť a vidieť, že ak niekto niečo pokazí, je tam ďalších dvadsať hráčov, ktorí sa to zaňho snažia napraviť a nebudú mu nič vyčítať. Každý urobí chybu a určite ju nikto nechce urobiť naschvál. To je pre mňa základ, aby sme spolu perfektne vychádzali, a to sa potom odzrkadlí na ľade. 

Dvojročné zmluvy nie sú v Tipsport lige bežné. Prečo si sa pre ňu rozhodol?

Niekoľko mesiacov dozadu som v rozhovore pre jeden denník povedal, že by som najradšej ostal v Slovane. Kúpili sme v Bratislave byt, dcérka tam chodila do škôlky a spoznali sme nových ľudí, ktorí sú nám už ako rodina. Zavolal mi však pán Mráz. Vždy sme mali korektný vzťah. Dal mi ponuku, nad ktorou som v podstate nemusel rozmýšľať. Určite zavážil aj rozhovor s trénerom Oremusom o jeho predstave a ambíciách. Slovan bol v neistote a pre mňa prišiel čas splatiť Zvolenu to, čo do mňa vložil, keď som bol mladý a nevedel som, či budem môcť hrať hokej. Získal som tu titul, bol som tu kapitán a najlepší strelec ligy, osobne sa mi darilo. Viackrát som tu reštartoval kariéru a teraz je čas vrátiť to späť. Navyše Zvolen je môj domov. Som rád, že som späť a môžem pomôcť tomuto tímu.