Prvý krok nebol úspešný, v sérii vedú „vlci“

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.3.2018

Prvý gól HKM v tohtoročnom play off strelil Peter Šišovský. Žiaľ, bol jediným hráčom Zvolena, ktorému sa podarilo skórovať * Po prvých dvoch tretinách bol pomer striel na bránu 20:20, v tretej 15:5 * V zápase sa oba tímy sústredili výlučne na hru, rozhodcovia udelili len po tri dvojminútové tresty na každej strane.

(Zdroj: TASR) HKM Zvolen - MsHK Žilina 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 37. Šišovský (Kováčik, Kytnár) - 8. Stupka (Rogoň, Andersons), 43. Ondruš (J. Jurík).

Rozhodovali Baluška, J. Konc - Výleta, Šefčík, vylúčení 3:3, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1918 divákov. Stav série 0:1.

 Zostavy

HKM Zvolen: MacIntyre - Ťavoda, Kováčik, Ulrych, Ross, Bokroš, Hraško, Zeleňák - Šišovský, Kytnár, Chovan - Coffman, Steén, Obdržálek - Puliš, Špirko, Matis - Török, V. Fekiač, Kelemen - Flick

MsHK Žilina: Tomek - Hatala, Kozák, Roman, Andersons, Juraško, Mendrej, Mazanec - Pospíšil, Hruška, Tvrdoň - Konečný, Holovič, Handlovský - J. Jurík, Húževka, Švihálek - Rogoň, Ondruš, Stupka

 Domáci si mohli dopriať potešenie z gólu už po 10 sekundách, keď v prečíslení nový kapitán M. Chovan prvýkrát vážne ohrozil Tomeka v bránke. Do výraznejšej ofenzívy ich však rýchla šanca neposunula, aj keď v 6. min pohotová strela Hraška prinútila Tomeka opäť k zákroku. V 8. min hneď z prvej možnosti hostia otvorili skóre, Stupka sa dostal viac-menej náhodne k puku, MacEntire sa nestihol v bránke dôkladnejšie presunúť a Žilinčania viedli. Stupka bol tiež pri prečíslení v 12. min a aj keď v 14. min Hraško v presilovke strelou z uhla bol blízko k vyrovnaniu, v 17. min Konečný spálil ďalšiu šancu Žilinčanov, no úplne sám pred bránkou McEntira neprekonal. V druhej tretine opäť Chovan v jej úvode a ešte v trvajúcej presilovke nenašiel na Tomeka recept, na druhej strane nechali domáci obrancovia úplne voľného Pospíšila a nebyť MacEntira, mohol byť rozdiel dvojgólový. V následnej presilovke Holovič nevyužil zblízka ďalšiu možnosť hostí, v 28. min Handlovský z rýchleho protiútoku trafil z uhla žŕdku. V 31. min pokračoval v nepremieňaní šancí žilinských 'vlkov' Švihálek a domáci mohli premýšľať o tom, ako zlomiť odpor húževnato bojujúceho súpera. V 35. min Kozákova bomba opäť z uhla skončila v presilovke na ďalšej žŕdke, onedlho Konečný netrafil úplne voľný bránku. Vyrovnávajúci gól padol po vydarenej kombinácii so strelou Šišovského v 37. min. Domáci ožili a tesne pred prestávkou stihli ešte po chybe hosťujúcej obrany ďalšiu akciu, no Obdržálek i Coffman ju gólovo nezakončili. Zápas sledoval v hľadisku aj tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay a v tretej tretine sa asi nenudil. V 43. min vybojoval puk pri zadnom mantineli J. Jurík, nahral pred bránku a Ondruš opäť strhol vedenie na stranu Žilinčanov. Tlak domácich vzápätí narástol, Fekiačovu strelu v 46. min v poslednej chvíli Tomek betónom zlikvidoval a pri spŕške striel sa dosť zapotil. Hostia opäť pohrozili po akcii Juraška, čas však veľmi rýchlo odbúdal domácim a narastala aj nervozita. V 53. min Obdržálek príležitosť v oslabení nepremenil, na druhej strane zasa v presilovke Hruška. Pribudla aj šanca domáceho M. Chovana päť minút pred klaksónom a ďalší skvelý zákrok Tomeka, ktorý odolal aj zvolenskému tlaku pri hre šiestich na štyroch počas minútovej power play skombinovanej s presilovkou.