Príprava pokračuje, oslávenec Puliš očakáva kvalitnú previerku

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.9.2020

Po ukončení pôsobenia v D skupine Tipsport Kaufland Cupu čaká rytierov ďalšia zápasová previerka v Poprade. Vedenie klubu momentálne pracuje na tom, aby do štartu základnej časti nebola pre mužstvo poslednou.

V treťom zápase pohárovej súťaže uspeli zverenci Petra Oremusa s dubnickým Spartakom jednoznačne 5:1 a nadviazali tak na výhru z Trenčína. 

Zápas v Dubnici, ktorý pre technické problémy s internetovým pripojením na tamojšom štadióne fanúšikovia nemohli sledovať online, hodnotí kapitán a štvrtkový narodeninový oslávenec Radovan Puliš: „Odohrali sme to, čo sme mali a vyhrali sme. Bohužiaľ, to sa nám nepodarilo v Topoľčanoch. Keď dostanete s takýmto súperom dva rýchle góly, zacíti šancu a už chce vyhrať za každú cenu. My sme sa potom trápili. V Dubnici sme to nedopustili. Dali sme niekoľko rýchlych gólov po sebe, a to rozhodlo. Aj Dubnica však odohrala sympatický zápas."

Tri skupinové zápasy Tipsport Kaufland Cupu priniesli zmiešané pocity, keď ani dve výhry nemusia stačiť na postup. O všetkom sa rozhodne dnes na ľade Dubnice, kde pricestuje Trenčín. Šanca pre Zvolen žije len v prípade, že domáci prvoligista si pripíše prvú výhru v turnaji. „Už to nie je v našich rukách," hovorí Puliš. „Nemôžeme to ale takto brať, aj veľké mužstvá niekedy prehrajú s papierovo slabším súperom. Topoľčany hrali naozaj dobre a veľmi nám to sťažili." 

Zvolenčanov čaká pod Tatrami jeden z doteraz najsilenších súperov v príprave. „Dnes to bude o niečom inom, predsalen s takýmto súperom sú to rozdielne zápasy. Ja osobne sa naň veľmi teším, stretnú sa dva kvalitné tímy a myslím, že uvidíme dobrý hokej." zakončil Puliš. 

Do brány sa v Poprade postaví Robin Rahm. Z útoku vypadol pre menšie svalové zranenie Peter Zuzin, ktorého na poste prvého centra nahradí Marek Viedenský. Ako trinásty útočník nastúpi Dalibor Ďuriš. Obranné dvojice ostávajú po poslednom zápase nezmenené, ako siedmy obranca však miesto Jakuba Meliška vycestuje František Gajdoš. Mimo zostavy je naďalej útočník Mike Hammond, ktorý na tréningu stále korčuľuje v zelenom drese.