Prichádza Kanaďan Rob Flick

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.1.2018

Novým "rytierom" v tíme HKM je kanadský útočník Rob Flick. 26-ročný rodák z mesta London v provincii Ontário prichádza pod Pustý hrad z EBEL ligy, kde túto sezónu nastupoval za rakúsky Villacher SV. 

Robustný útočník, ktorý je schopný hrať na pozícii centra i krídla, by okrem produktivity mal priniesť aj dôraz a tvrdú hru. Rob Flick bol v roku 2010 draftovaný do NHL, v 4, kole si ho vybralo Chicago Blackhawks. Neskôr sa stal aj hráčom Bostonu a Floridy, do NHL však nenahliadol. V nižsej AHL nazbieral v 294 zápasoch 73 bodov za 40 gólov a 33 asistencií, k tomu 464 trestných minút. 99 zápasov odohral v ECHL, kde si pripísal 95 bodov (46+49) a 254 trestných minút.

Po vydarenej sezóne 2016/17, keď v tíme ECHL South Carolina Stingrays nazbieral 63 bodov v 60-tich zápasoch, zamieril v lete za prvou európskou skúsenosťou do rakúskeho Villachu, kde nastupoval napríklad aj s krajanom Jordanom Hickmottom, ktorý vlani získal titul s Banskou Bystricou. V EBEL odohral 40 stretnutí s bilanciou 7+23. Jeho tímu však sezóna nevyšla podľa predstáv, Villacher SV sa nachádza na priečkach mimo play-off. Rob Flick tak prichádza pomôcť naplniť vysoké ambície vo Zvolene. Prajeme mu veľa šťastia!

V prípade, že sa podarí včas úspešne vyriešiť všetky administratívne záležitosti, zvolenskí priaznivci sa môžu tešiť na premiéru novej posily už v dnešnom zápase s Nitrou.

Podrobnejšie štatistiky Roba Flicka nájdete TU

.