Prezident SZĽH zasiahol, 1. marec neprešiel

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.1.2018

/Zdroj: SZĽH) Prezident Slovenského hokejového zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút vetoval rozhodnutie výkonného výboru o zmene tohto termínu z 31. januára na 1. marca.

Proti novinke sa ohradilo viacero tipsportligových klubov, ktoré ju považovali za neférovú a neregulárnu. Stanovisko SZĽH sprostredkoval jeho hovorca Peter Jánošík: "Martin Kohút ako prezident SZĽH využil svoje právo vetovať rozhodnutie Výkonného výboru SZĽH o zmene prestupového poriadku, a teda presunutie dátumu ukončenia prestupového termínu pre súťaž Extraliga seniorov v sezóne 2017/2018 na polnoc 1. 3. 2018, nakoľko s týmto rozhodnutím nesúhlasí."

Predstavitelia SZĽH sa nestotožnili ani s rozhodnutím vedenia HC ’05 iClinic Banská Bystrica, ktoré zatrhlo účasť na ZOH 2018 svojmu trénerovi Vladimírovi Országhovi, ktorý je zároveň asistentom Craiga Ramsaya v slovenskej reprezentácii: "Pokiaľ ide o neuvoľnenie trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie, stále prebiehajú rokovania na túto tému a pevne veríme, že zodpovedný prístup klubov k reprezentácii krajiny na najvyššom športovom podujatí, akým olympijské hry sú, je v záujme celého hokejového hnutia."