Prezident HKM Dušan Mráz po skončenej sezóne

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.4.2019

Túžba po tretej majstrovskej hviezdičke zostala pre hokejový klub spod Pustého hradu aj tentoraz nenaplnená. Počítalo sa s tým, že práve v tomto, veľkonočnom týždni sa Zvolenčania budú ruvať o úspech, ktorý by zúročil niekoľkoročnú snahu majiteľov a mecenášov s červeno-modrým srdcom. Napriek vynaloženému úsiliu a podmienkam, ktoré boli pre zvolenský tím vytvorené, nestalo sa. Sezóna 2018/2019 sa skončila priskoro a bronzové medaily, ktoré pre hokejistov HKM zvýšili, sú slabou náplasťou, čo cítiť aj z vyjadrenia prezidenta HKM a predsedu predstavenstva HKM a.s. Zvolen, pána Dušana Mráza:

 

Fanúšikom a podporovateľom HKM.

Napriek tomu, že od nášho posledného zápasu uplynul už viac ako týždeň, nie som si istý, či som už úplne predýchal naše vypadnutie po siedmom semifinálovom zápase. Od skončenia sezóny 2017/18, ktorá napriek podobnému koncu ako mala táto, mohla byť s čistým svedomím hodnotená ako úspešná, sme sa pustili do vytvorenia nového tímu. V prvom rade sme riešili otázku trénerov a následne hráčskeho kádra. V oboch prípadoch sme mali určité ciele. Pomocou skúseného asistenta v osobe Fína Raima Summanena, ktorý okrem A-družstva pôsobil aj ako tréner pri mládeži, sme chceli pozdvihnúť úroveň všetkých našich trénerov. Myslím, aj na základe spätnej väzby od mládežníkov aj samotného Andreja Podkonického, tento cieľ sa podarilo splniť.

S pánom Plavuchom, hráčskym manažérom sme si postavili jasný cieľ - vyskladať tím, ktorý bude úspešný v základnej časti. Ideálne ju vyhrať, alebo skončiť na druhom mieste. Následne v playoff postúpiť do finále. Na splnenie tohto cieľa sme zo strany akcionárov museli zabezpečiť dostatok financií a pán Plavucha zasa adekvátnych hráčov. Ako sa neskôr ukázalo, s hráčmi sa nám to nepodarilo. Bol som presvedčený o veľkej hráčskej kvalite v našom družstve a tá kvalita tam istotne aj bola. Ale čo spraviť s túžbou samotných hráčov vyhrať...? To sme nemohli ovplyvniť. Hráčske zmluvy končia až 30. apríla, hráči sú platení, ale už nehrajú! V tom je moje sklamanie a nemám chuť ho skrývať. Ak súčasní akcionári ešte nájdu motiváciu pokračovať, o čom sa rozhodne do začiatku mája, budeme musieť v prvom rade stavať na charaktere. Ale to už je iná téma...

                                                                                                        Dušan Mráz

 

 

Akým smerom sa teda bude v najbližšom období uberať jeden z najúspešnejších športov v našom meste? Zatiaľ je tu viacero otáznikov, odpovede na ne by sme sa mali dozvedieť čoskoro.