Premiéra Mikúša, v bráne pokračuje Hollý

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.1.2020

V 44. kole sa zvolenskí rytieri predstavia doma, súperom im bude maďarské mužstvo z predposlednej 12. priečky MAC Újbuda.

V tabuľke ide do tuhého a zverenci trénerov Podkonického a Nachbaura dobre vedia, že v podobných zápasoch by zaváhanie pripustiť nemali. Dobrým impulzom do "povinnej jazdy" je určite domáca výhra nad Košicami, ktorá pre Zvolenčanov znamenala len druhý triumf nad súperom z prvej trojky v tejto sezóne.„Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. Od začiatku sme hrali výborne, neskôr nás síce mrzeli dve oslabenia, ale klobúk dole pre chlapcami, ktorí ich zvládli. Samozrejme, aj pred Jurajom, ktorý vychytal parádnu výhru. Chceme sa posúvať v tabuľke vyššie, a preto musíme porážať aj súperov z prvej trojky. Výhra doma nad Košicami je super," obzrel sa za cenným víťazstvom autor jedného z troch zvolenských gólov Marco Halama. 

Tím z Budapešti síce v poslednom kole porazil posledný Liptovský Mikuláš (4:2), predtým však trikrát prehral, čo ho stálo pád na 12. miesto, kde zaostáva o skóre za Novými Zámkami. V troch doterajších vzájomných dueloch sa dvakrát tešili Zvolenčania. V tom prvom doma uspeli 5:1, v Budapešti tesne vyhrali 4:3 a naposledy súperovi vonku podľahli 5:2. Za priaznivých okolností sa v nedeľu rytieri môžu dotiahnuť na piaty Trenčín, ten by však musel doma nechať všetky body Novým Zámkom. V poslednom kole boli Zvolenčania oddychujúcim tímom, zatiaľ čo maďarský celok nemal prestávku ani počas minulotýždňového All Star víkendu a v priebehu deviatich dní ho čaká piaty zápas.

Zvolenským tribúnam sa predstaví nová ofenzívna posila Juraj Mikúš. 32-ročný skúsený center sa k tímu pripojil v piatok po ukončení zmluvy v Litvínove. Na prvom tréningu korčuľoval ako center tretíeho útoku medzi Garrettom Thompsonom a Brunom Mrázom, v sobotu sa objavil v druhom medzi Allanom McPhersonom a Milošom Kelemenom, budeme preto zvedaví na jeho zaradenie do zápasovej zostavy.

V nej sa pre pretrvávajúce svalové problémy v dolnej časti tela opäť neobjaví obranca Adam Drgoň. Vypadol aj útočník Samuel Petráš, ktorý odstúpil zo zápasu s Košicami pre zranenie kolena, jeho absencia by mala trvať približne týždeň. Dobrou správou je, že už niekoľko dní s tímom trénuje obranca Patrik Maier, jeho zápasový štart je ale zatiaľ otázny. Druhý zápas po sebe dostane príležitosť v bráne Juraj Hollý.

Vstupenky na zápas s MAC Újbuda nájdete TU.