Pracanti mesiaca december: Boris Neuman a Frederik Fecko

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.1.2020

V oceňovaní usilovných hokejových nádejí pokračujeme aj v aktuálnej sezóne. Ocenenie Pracant mesiaca - cena Kika Luntera dostanú mladí hokejisti za poctivú prácu a dobré výsledky na ľade i v škole za obdobie december 2019.

Ocenenie Pracant mesiaca – cena Kika Luntera vzniklo ako motivácia pre hráčov všetkých mládežníckych kategórií a nárok naň majú hokejisti, ktorí v sledovanom období ukážu najviac snahy a odvedú najlepšiu prácu nielen v zápasoch a tréningovom procese, ale aj mimo ľadu a v škole. Hoci názov „Pracant mesiaca“ plne vystihuje podstatu ocenenia, v HKM sa k pôvodne zamýšľanému pomenovaniu rozhodli v podobe podtitulu pridať aj symboliku na pamiatku zosnulého mladého hokejistu  – „Cena Kika Luntera“. Talentovaný odchovanec HKM Zvolen Kristián Lunter skonal vo veku 21 rokov nečakane na zlyhanie srdca. Ocenenie udeľuje pravidelne zasadajúca trénerská rada na základe návrhov predložených trénermi jednotlivých kategórií.

Na rozdiel od predchádzajúceho obdobia je v aktuálnej sezóne formát ocenenia mierne pozmenený a takpovediac exkluzívnejší. Nezíska ho už totiž zástupca každej z mládežníckych kategórií, ale vybraní sú každý mesiac iba dvaja hráči. Jeden z kategórie žiakov (od 5. po 8. HT, do 14 rokov) a druhý odmenený bude zastupovať družstvá kadetov a dorastu (nad 14 rokov). Naďalej platí, že najlepší "pracant" nad 14 rokov získa ako bonus možnosť absolvovať jeden tréning s A-tímom HKM.

Pracanti za mesiac december si ceny preberú v nedeľu 12. januára, pred začiatkom domáceho zápasu so Slovanom Bratislava. Sú nimi Boris Neuman (5. HT) a Frederik Fecko (kadeti). 

Víťazom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho klubu. Veríme, že toto ocenenie im bude motiváciou do ďalších výborných hokejových i školských výkonov.