Poznáme program 22. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.7.2020

Zvolenskí rytieri už niekoľko dní zaberajú v spoločnej príprave a budúci týždeň sa ich fanúšikovia môžu tešiť na spustenie predaja permanentiek pre novú sezónu. To však nie sú všetky dobré správy. Tou ďalšou je, že Memoriál Pavla Zábojníka uvidíme pod Pustým hradom aj tento rok! Tradičný prípravný turnaj napíše svoju 22. kapitolu. 

Tentokrát však, v porovnaní s predošlými ročníkmi, v značne pozmenenom formáte. Vzhľadom na aktuálnu situáciu, neistotu v čase priprav novej sezóny, no s myšlienkou udržania kontinuity organizácie tradičného turnaja so zaistením medzinárodnej konfrontácie uvidíme tento rok na turnaji len štyroch účastníkov. Vedenie HKM Zvolen vynaložilo veľa úsilia, aby v rámci momentálnych možností prinieslo fanúšikom i svojmu A-tímu možnosť stretnúť sa v príprave s kvalitnými domácimi i zahraničnými súpermi.

Po konzultácii s trénerským štábom bude turnaj len dvojdňový s účasťou poľského GKS Tychy, maďarského MAC Újbuda a pohronského rivala HC 05 Banská Bystrica. Naďalej platí, že slovenské mužstvá sa na turnaji stretnú len so zahraničnými. Hracími dňami budú 21. a 22. august.

Miesta a termíny ďalších prípravných zápasov budú potvrdené čoskoro. 

GKS Tychy, najúspešnejší poľský klub posledných rokov, je tradičným účastníkom turnaja, na ktorom sa predstaví deviatykrát a ôsmykrát po sebe. Mužstvo, v ktorom už tretiu sezónu pôsobí aj slovenský obranca a majster so Zvolenom z roku 2013, Peter Novajovský, príde pod Pustý hrad ako víťaz základnej časti nedohratej sezóny 2019/20 a majster z predošlých dvoch rokov. Nerátajúc uplynulý nedohratý ročník, Tychy nechýbali vo finále poľskej najvyššej súťaže posledných šesť rokov, z toho trikrát získali titul. 

Maďarský účastník MAC Újbuda je už slovenským fanúšikom dobre známy z posledných dvoch sezón, svoju tretiu v Tipsport lige však nepridá. Súper Zvolena zo štvrťfinále playoff 2019 sa v novom ročníku vracia do domácej Erste ligy. Mladý klub, založený v roku 2015 sa počas trojročného pôsobenia v tejto súťaži zakaždým prebojoval do finále, v roku 2018 bol z toho majstrovský titul. 

S trojnásobným slovenským majstrom, Banskou Bystricou, sa Zvolenčania na turnaji nestretnú, čeliť budú len zahraničným súperom.

Vstupenky na zápasy MPZ budú k dispozícii v sieti Ticketlive.sk. Pripomíname, že držitelia permanentiek budú mať zabezpečený vstup už na všetky domáce prípravné zápasy. 

Rozpis zápasov 22. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka nájdete v grafike pod týmto článkom