Poďme Zvolen!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.10.2018

Súčasné postavenie i hra mužstva HKM Zvolen žne v týchto dňoch zo všetkých strán samú chválu. Dôraz pri skladaní kádra zo strany funkcionárov, originálny rukopis slovensko-fínskej trénerskej dvojice a profesionálny prístup hráčov, dostali Zvolen už na konci prvej pätiny základnej časti tam, kde ho všetci priaznivci HKM chcú vidieť aj v závere sezóny. Hráčska skúsenosť skombinovaná s mladíckou dravosťou prospieva nielen tímu ako celku, ale tiež jeho členom. Duša zvolenského fanúšika zaplesá nielen pri pohľade na ligovú tabuľku, ale tiež na štatistiky jednotlivcov. „Rytieri“ vládnu v produktivite, strelených góloch, prihrávkach i v hodnotení plus/mínus. Zvolenu a Zvolenčanom sa zaslúžene darí, sú na špici.

Čo na to fanúšikovia? V niektorých mestách, kde sa hrá Tipsport Liga sa aj súperi na atmosféru vytvorenú početným publikom na tamojších štadiónoch tešia. Pod Pustý hrad príde na každý zápas niečo cez tisícku skalných, HKM by si však zaslúžil viac. Aspoň trojnásobok. Zvolenský fanúšik má za dostupnú cenu na dosah kvalitný hokej, o ktorý sa stará predovšetkým domáci tím. Najproduktívnejšie mužstvo súťaže očakáva, že sa ľady v priebehu sezóny pohnú a podpora z tribún dosiahne skutočne hodnoty šiesteho hráča.

V tejto súvislosti sa môžeme dotknúť aj súčasného stavu vzťahov medzi HKM a skupinou PNG. Vyšetrovanie udalostí z Miškovca ešte nie je oficiálne ukončené a náš klub dôrazne odmieta a odsudzuje akékoľvek prejavy násilia a diskriminácie na športoviskách. V spolupráci s políciou a naším vlastným zisťovaním z verejne dostupných zdrojov, videí, fotografií a informácií zvnútra skupiny, sme vyhodnotili a zostavili vlastný zoznam osôb, ktoré pri organizovaní podujatí pod hlavičkou HKM a.s. budú považované za nespoľahlivé a problémové. V ich prípade využijeme zákonné právo nevpustiť ich na zimný štadión. Rešpektujeme prezumpciu neviny a voči ostatným slušným fanúšikom nebudeme represívne opatrenia uplatňovať. Náš klub už v závere septembra inicioval stretnutie so zástupcami skupiny, kde boli predostreté podmienky, za ktorých bude členom PNG umožnený prístup na tipsportligové zápasy. Odvtedy je to len na nich...

Naše mužstvo hrá fér a dokazuje, že si zaslúži podporu. Pozývame na tribúny všetkých športových fanúšikov, ktorí rešpektujú súpera, ctia fair-play a chcú potlačiť zvolenský HKM za ďalšími víťazstvami.