Po predĺžení zostal Zvolenu len bod

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.9.2017

HKM Zvolen – HK Poprad 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 31. Matis (T. Bokroš, Kytnár), 34. Coffman (Ross) - 20. Jáchym (Vandas, Heizer), 48. D. Bondra (Abdul, Mc Dowell), 62. Svitana (Mlynarovič).

Rozhodovali: D. Konc, J. Konc – Kollár, Rojík, vylúčení: 2:2, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1050 divákov.
Zostavy:
Zvolen: Climie - Hraško, Bokroš, Wharton, Ross, Ťavoda, Andersons, Novák, Drgoň – Matis, Kytnár, Chovan - Dziurzynski, Coffman, Asuchak - Síkela, L. Jurík, Obdržálek - Kelemen, V. Fekiač, Török
Poprad: Corbeil - Jáchym, Š. Fabian, P. König, D. Brejčák, Ignatov, McDowell, Dinda, Zadražil – Vandas, Heizer, Ježek - P. Svitana, S. Mlynarovič, Abdul - D. Bondra, Lichanec, Štrauch – Bogoslovskij, Matej Paločko, Matúš Paločko

Do prvej príležitosti v zápase sa dostali hostia, keď v druhej minúte Abdul takmer prepasíroval puk za Climieho. Zvolenčania sa prihlásili o slovo až v šiestej minúte počas presilovky. Mali v nej tlak, ale Asuchak ani Dziurzynski zblízka recept na Corbeila nenašli. Prevaha domácich pokračovala aj v piatich proti piatim, no Poprad mohol kontrovať z protiútoku Vandasom. Na opačnej strane nevyužili tutovky Síkela ani Obdržálek. Obranca Novák pekne obkorčuľoval bránku Podtatrancov, no puk nedostal popri žrdi za brankára. Potvrdilo sa tak pravidlo nedáš – dostaneš. Do prestávky chýbalo 15 sekúnd, keď po Vandasovej akcii voľný Jáchym z pravej strany poslal puk do odkrytej časti bránky HKM – 0:1.

V strednom dejstve už Zvolen prevahu dokázal pretaviť na góly. Najprv však nevyužili príležitosti Asuchak, Coffman ani Obdržálek. Poprad mohol zvýšiť vedenie, kebyže Ježek v sólovom úniku namieril medzi žrde a nie vedľa. Vyrovnávajúci gól sa dostavil v presilovke v 31. minúte po strele Bokroša a teči Matisa. O ďalšie tri minúty predviedol Coffman nevídaný prienik z vlastnej tretiny až pred bránku a slalom cez súperových hráčov zakončil elegantne po ľade – 2:1. Hostia mohli vyrovnať v závere tretiny, ale bekhend Svitanu na Climieho neplatil.

V tretej časti hry Popradčania výrazne ožili, snažili sa vyrovnať, čo sa im napokon podarilo. Bondra sa sprvu iba zastreľoval, keď z dvoch metrov neprekonal zvolenského brankára, ale po peknej akcii McDowella sa k nemu od korčule Abdula dostal náhodný puk a zblízka ho nemal problém poslať do odkrytej časti Climieho bránky. Nerozhodný stav chceli potom domáci zmeniť, mali navrch, ale Chovan sa dvakrát sám pred Corbeilom nepresadil a Bokroš pálil od modrej do žrde. Nasledovalo predĺženie, v ktorom o extra bode rozhodol po prihrávke Mlynaroviča po 69 sekundách umiestnenou strelou Svitana.

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Mali sme hru v rukách, vypracovali sme si šance, ale nedokázali sme sa presadiť cez prehustený priestor. Popradčania dobre blokovali strely a vyrážali do rýchlych protiútokov. Keď nedáme góly, je problém zvíťaziť. Šancí bolo dostatočne veľa, aby sme vyhrali zápas v 60 minútach. Musíme pracovať. Málo sme sa tlačili do bránky, žiadala sa väčšia agresivita pred bránkou, možno tečované strely by platili na brankára viac." 
Marcel Ozimák, tréner Popradu: "My sme prišli do Zvolena so zámerom dodržiavať veci, ktoré sme celý týždeň trénovali. Domáci mali opticky viac z hry, ale moji zverenci dobre bránili. Súper sa dostal do vedenia, keď sme na malý moment neplnili systémové veci. Do tretej tretiny sme išli s tým, že budeme čakať na chybu súpera, ktorá prišla, a vyrovnali sme. Hrali sme trpezlivo, súper dal v závere riadneho hracieho času žrď, šťastena sa priklonila na našu stranu a v predĺžení sme zvíťazili. Trpezlivosť a disciplinovanosť nám priniesli napokon dva body."