Po disciplinovanom výkone trojbodová odmena

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.9.2017

Na pohľad jednoznačný výsledok sa však rozhodne nerodil ľahko. Tím trénera Paukovčeka povzbudený výhrou v Košiciach a Nových Zámkoch túžil uspieť aj v prvom domácom stretnutí. Domáci začali veľmi aktívne a dokázali si vytvoriť niekoľko sľubných šancí. Z prvého gólu sa ale radovali Zvolenčania, a to už v 4. minúte, keď po Fekiačovej prihrávke presne namieril Török.  Vtedy zrejme nikto netušil, že jeho zásah bude zároveň víťazným. Snahu domácich vrátiť sa do zápasu otupil gól do šatne z hokejky Michala Chovana, len dvanásť sekúnd pred koncom úvodného dejstva. Dvojgólový náskok si „mikulovci“ dokázali udržať až do záverečnej minúty, kedy ešte Nick Ross poslal puk do prázdnej brány súpera, a spečatil tak skóre na 3:0 pre HKM. Základom druhého šesťbodového triumfu v rade bol skvelý Matt Climie, ktorý za svoj chrbát nepustil ani jednu z 23 striel.

Zvolenčanov určite teší, že sa po zbabranom úvode naladili na víťaznú vlnu a na ľade Liptovského Mikuláša potvrdili zlepšenú formu. „Išli sme sem najmä s dôrazom na dobrú defenzívu. To sme splnili na sto percent. Dali sme prvý gól, na konci prvej tretiny sme pridali ďalší, a potom to už mal Mikuláš ťažké. Na tento zápas sme mali dlhšiu taktickú prípravu a sme šťastní, že sme ho vyhrali za tri body.“ hodnotil neľahký duel 22-ročný útočník Tomáš Török. Málokedy sa stáva, aby víťazný gól padol už vo štvrtej minúte. „Bola to zhoda náhod. Viktor Fekiač mi to pekne hodil na strelu, a ja už som vedel, kde budem strieľať,“ opísal situáciu mladý krídelník, pre ktorého to bol štvrtý presný zásah v najvyššej súťaži. Podľa jeho slov Zvolenčania dávno hodili nevydarený úvod sezóny za hlavu a hľadia už výhradne smerom dopredu. „Poviem úprimne, zaskočilo nás to, nikto to nečakal. Možno je ale lepšie, že taká facka prišla hneď na začiatku. Padli aj tvrdšie slová a padli na úrodnú pôdu. Povedali sme si, že za tým urobíme hrubú čiaru. Ako vidíte, účel dnes svätil prostriedky a podarilo sa to.“ Odchovanec martinského hokeja za svoj gól zrejme platiť nemusí, no podľa jeho slov príspevok do tímovej pokladnice neminie obrancu Nicka Rossa, a siahnuť do peňaženky bude musieť aj brankár Climie, ktorý si pripísal prvé čisté konto. „Pokladníkom je Viktor Fekiač. Už prebiehajú v šatni nejaké šumy, kto koľko zaplatí, sám som zvedavý.“

 

Slová chváli na adresu kanadského gólmana zneli aj z úst trénera Mikulu. „Mikuláš pri výhre v Nových Zámkoch ukázal svoju kvalitu. Vedeli sme, ako hrajú a pripravovali sme sa na to. Náš výkon bol podložený výborným brankárom. k tomu sa pridala hra všetkých formácii. V prvej tretine mal súper šance a dostával nás pod tlak, no brankár ukázal svoje kvality a podržal nás. Aj keď nás prestrielali, my sme boli úspešní v efektivite. V úvode sme položili základ víťazstva, v priebehu zápasu domáci znervózneli a od druhej tretiny sme boli lepší, zaslúžene sme vyhrali.“

 

Výsledok zrejme nanačuje, že na výkone z Liptovského Mikuláša sa dá stavať. Nakoľko je s ním však spokojný zvolenský kouč? „Z hľadiska systému som spokojný, ale čo sa týka rýchlosti, musí to byť pružnejšie. Tam trošku zaostávame. V tomto zápase sme sa do toho pomaly dostávali, ale v úvode sme nemali situáciu pod kontrolou, hoci som na to hráčov upozorňoval. Dovolili sme domácim dostať sa do takých vyložených šancí, že nebyť dobrého výkonu brankára, výsledok po prvej tretine mohol byť aj opačný,“ zdôraznil Peter Mikula, ktorý vyjadril spokojnosť aj s novozloženou čisto zámorskou formáciou, veľmi ho však potešila aj hra tej štvrtej.

 

V posledných dňoch čoraz viac ozývajú hlasy zvedavé na situáciu okolo ruského útočníka Aslana Raisova, ktorý v posledných dvoch zápasoch nefiguroval v zostave HKM. Hoci je stále oficiálne súčasťou mužstva, fanúšikovia ho už na ľade zrejme neuvidia. „Trénuje s mužstvom, no v jeho prípade sa rieši iný angažmán. V blízkej dobe teda môžeme očakávať jeho odchod z tímu,“ ozrejmil situáciu Peter Mikula.