Plný zásah Zvolena v Zámkoch

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.1.2019

Zvolenčania po bezgólovom úvode rozhodli o svojej výhre štyrmi gólmi v druhej dvadsaťminútovke * Víťazný gól HKM zaznamenal Garrett Mitchell * Záverečná časť vyznela pre domácich (strely 15:6), „rytieri“ však tri body ubránili * Strely na bránu 28:27.

(Zdroj: TASR)  MHC Mikron Nové Zámky - HKM Zvolen 3:4 (0:0, 0:4, 3:0)
Góly: 42. Fábry (Jurík, Dundáček), 51. Fábry (Henderson), 59. Andersons (Rogoň, Štrauch) - 22. Zuzin (Michal Chovan), 27. Vandas (Kytnár), 34. Kytnár (Handlovský, Vandas), 39. Mitchell (Ulrych).

Rozhodovali: Lokšík, Valach - Krajčík (všetci SR), Pálkővi (Maď.), vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

Nové Zámky: Košarišťan (39. Kristín) - Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Henderson, Hatala - Pospíšil, Hruška, Štrauch - Ručkay, Zbořil, Jurík - Šimun, Urban, Nejezchleb - Rogoň, Fábry, Bajtek

Zvolen: Skapski - Fraser, Pöyhönen, Ulrych, Drgoň, Zeleňák, Vandane, Růžička, Pufahl – Handlovský, Kytnár, Vandas – Obdržálek, Chovan, Zuzin – Šišovský, Špirko, Mitchell – Andrisík, Petráš, P. Halama

Súboj tabuľkových susedov začal vo svižnom tempe, no v úvodných piatich minútach sa ani jeden z tímov nedostal do výraznejšieho zakončenia. Až potom skúšal šťastie zadovkou domáci Ručkay a na druhej strane rovnako Mitchell. Dobrú šancu spálil Obdržálek, ktorý spomedzi kruhov dorazil spoluhráčovu strelu, no neuspel. Napriek rýchlej hre tak v úvodnom dejstve gól nepadol.

Úvod druhej tretiny patril hosťom zo Zvolena. Zuzin prijal medzi kruhmi prihrávku od Chovana a švihom zblízka prestrelil Košarišťana. V 28. minúte sa potvrdilo známe nedáš – dostaneš. Kým domáci nevyužili dobrú príležitosť po prihrávke spoza bránky, na druhej strane si zachoval chladnú hlavu Vandas a bekhendom zasunul puk poza chrbát domáceho brankára. Po Skapského chybe v rozohrávke mohla ohroziť zvolenskú bránku Fábryho formácia, no nestalo sa. Po chvíli tak opäť udreli hostia – tentoraz sa presnou strelou presadil Kytnár. To však nebolo zo strany Zvolena všetko, necelú minútu a pol pred koncom tretiny pri nájazde dvoch na jedného uspel Mitchell a po prvý raz v sezóne vyhnal Košarišťana z bránky.

Tretie dejstvo začali lepšie Novozámčania – Fábry zakončil z pravého kruhu a puk sa zastavil až v sieti zvolenskej bránky. Postupne nabrala hra na obrátkach a bolo jasné, že domácim strelený gól pomohol. Ručkayov pokus tesne minul súperovu bránku a Bajtekovi chýbalo v skrumáži trochu šťastia. Podarilo sa to však opäť Fábrymu, ktorý zadovkou zužitkoval Hendersonove nahodenie puku na bránku. Domáci mohli vzápätí streliť aj tretí gól, keď Zbořil našiel krížnou prihrávkou Šimuna, no ten nedokázal usmerniť puk za Skapského chrbát. 80 sekúnd pred koncom vyhrali hostia v útočnom pásme buly, puk sa dostal k Andersonsovi a ten ho príklepom poslal do siete. Hostia tak viedli už iba o jediný gól a domáci sa odhodlali k hre bez brankára. Na výsledku sa však už nič nezmenilo.