Peter Pucher hodí čestné buly pred zápasom so Žilinou

Autor: HKM Zvolen Dátum: 26.2.2019

Na dnešnom domácom zápase so Žilinou, ktorý je posledným v základnej časti, sa môžu fanúšikovia tešiť na špeciálneho hosťa. Je ním slovenská hokejová legenda a majster sveta z Göteborgu, Peter Pucher.

Ako všetky zápasy dnešného kola, aj ten pod Pustým hradom začne o 17:30, ešte predtým si domáce tribúny môžu pripomenúť 44-ročného prešovského rodáka, ktorý koniec svojej hráčskej kariéry oznámil v septembri minulého roka. Počas prvej prestávky bude navyše fanúšikom k dispozícii na autogramiáde v reštaurácii U rytierov

Peter Pucher však bez hokeja dlho nevydržal a momentálne ho môžeme vidieť bojovať v baráži 1. ligy v drese Prešova, za ktorý nastupuje spoločne so svojím synom, Petrom Pucherom mladším. 

Počas bohatej hráčskej kariéry zanechal Peter Pucher stopu aj vo zvolenskom klube. Pod Pustý hrad prišiel na jeseň roku 2009 z Komety Brno a vo zvyšných 29 zápasoch sezóny si pripísal 29 bodov. V 56 zápasoch ďalšieho ročníka pridal robustný center 32 bodov, ďalších 9 bodov zaznamenal za HKM v 12 zápasoch playoff. Sedemnásobný účastník MS má okrem zlata z Göteborgu v zbierke aj striebro z Petrohradu z roku 2000. Medzi jeho 59 zápasmi v reprezentačnom drese sú aj dva z olympijského turnaja v Nagane v roku 1998. V sezóne 1998/99 sa s Košicami tešil z majstrovského titulu. Na klubovej úrovni strávil prevažnú časť kariéry v českom Znojme, kde sa stal klubovou ikonou a jeho dres vysí pod strechou štadióna. Za "orlov" odohral šesť sezón v EBEL lige a ešte predtým ďalších osem v najvyššej českej súťaži, kde bol aj kapitánom tímu.   

Sme veľmi radi, že dnes môžeme privítať legendárnu 33-ku pod Pustým hradom. 

Vstupenky na zápas so Žilinou nájdete TU.