Patrik Halama a Ján Chlepčok do konca sezóny v Žiari nad Hronom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.2.2020

Dvojica 21-ročných útočníkov Patrik Halama a Ján Chlepčok budú do konca aktuálnej sezóny súčasťou druholigového tímu HK MŠK Žiar nad Hronom. 

Obaja sa tak pridajú k ďalším odchovancom HKM, ktorí už v drese "indiánov" pôsobia. V naplnení postupových ambícií druholigového nováčika pomáhajú aj obranca Jakub Dubina a útočník Martin Magdolen, obaja sú kmeňovými hráčmi Zvolena. Do konca sezóny sa k tímu zo Žiaru nad Hronom pripojí aj dvojica hráčov zvolenskej juniorky- obranca Tomáš Nociar a brankár Marek Ľupták. Žiarsky klub nie je a vzhľadom na pôsobenie v 2. lige ani nemôže byť v tejto sezóne oficiálnou farmou HKM Zvolen, napriek podpísanej zmluve o farmárskom tíme. Spolupráca oboch klubov sa však riadi podmienkami dohodnutými v zmluve a je zároveň výsledkom nadštandardných vzájomných vzťahov. Sme preto radi, že mladí hráči, ktorí by momentálne nedostali dostatok priestoru v A-tíme HKM Zvolen, môžu týmto spôsobom nadobudnúť potrebnú zápasovú prax a pomôcť pri dosiahnutí spoločného cieľa. V záujme oboch klubov je postup HK MŠK Žiar nad Hronom do SHL, aby tak podpísaná "farmárska" zmluva mohla byť uplatňovaná. 

Patrik Halama nastúpil v tejto sezóne za HKM na 13 zápasov, v ktorých nebodoval, odohral šesť zápasov za Žilinu v SHL s bilanciou 1+1, okrem toho bol ťahúňom zvolenskej juniorky, ktorá sa po minuloročnom pôsobení v 1.lige dostala v tejto sezóne medzi najlepších 6 tímov extraligy. Medzi mužmi debutoval v drese materského Zvolena v minulej sezóne, keď si v 24 zápasoch pripísal tri góly a asistenciu. 

Rovnako tak debutoval v minulom ročníku v áčku "rytierov" aj Ján Chlepčok, keď si pripísal päť štartov bez bodu a do štatistík sa nezapísal ani v 15 zápasoch tejto sezóny. Aj on si počas nej zahral v prvoligovej Žiline, kde v 14 stretnutiach strelil dva góly a pridal tri asistencie.

Pre Žiar nad Hronom sú to posledné posily, prestupové obdobie 2. ligy skončilo v piatok 31. januára. Stredoslovenský tím v snahe postúpiť do SHL povedie trénerská dvojica Lukáš Opáth - Marek Janík, ktorá v uplynulom týždni nahradila Pavla Igríniho, ktorý sa tak bude môcť naplno venovať spolu s Dušanom Pohorelcom bojom v nadstavbe 1.ligy dorastu. 

Žiarčania skončili základnú časť na druhom mieste západnej skupiny A s desaťbodovou stratou (36 bodov) na prvý Púchov. V prvom kole payoff ich čaká Dolný Kubín. 

Obidvom mladým útočníkom ďakujeme za doterajšie odvedené služby v drese HKM, prajeme im úspešný zvyšok sezóny a splnenie spoločného cieľa.