Ofenzívu posilní Václav Stupka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.6.2020

Zvolenská ofenzíva získala pred sezónou 2020/21 posilu v podobe skúseného Václava Stupku. Ten je aktuálne ôsmym podpísaným útočníkom novovznikajúceho kádra HKM. 

33-ročný krídelník bol s 24 gólmi štvrtým najlepším strelcom uplynulej tipsportligovej sezóny. 22 z nich nastrieľal ako hráč Nových Zámkov, kde bol najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Pred uzávierkou prestupov posilnil Banskú Bystricu, za ktorú odohral osem zápasov a získal rovnaký počet bodov. V Tipsportlige hral predtým aj za Žilinu, Košice a Piešťany. Spolu v nej odohral 530 zápasov so ziskom 259 bodov (113+146). Doposiaľ jedinú zahraničnú skúsenosť absolvoval v sezóne 2018/19 na britských ostrovoch, kde v najvyššej súťaži pôsobil v Glasgowe. Štyri zápasy odohral aj v reprezentácii, strelil v nich dva góly.

Generálny manažér Ladislav Čierny po podpise zmluvy s Václavom Stupkom:„O Václava Stupku sme mali veľký záujem už počas minulej sezóny, on sám mal rovnako záujem prestúpiť do Zvolena. Napokon sa však situácia vyvinula inak a pred prestupovou uzávierkou smeroval do iného klubu. Máme veľkú radosť, že sa nám ho napokon podarilo získať. Je to skúsený útočník, bojovník a dynamický korčuliar, ktorý je využiteľný v presilovke aj oslabení a dokáže dávať góly rovnako ako tvoriť hru. Nepochybne bude prínosom aj do kabíny a veríme, že bude dôležitou súčasťou tímu."

Štatistiky Václava Stupku nájdete TU.