Ofenzíve prichádza pomôcť Adam Helewka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 6.11.2020

Dočasnú zmluvu s HKM Zvolen podpísal kanadský útočník Adam Helewka. V Tipos Extralige bude pôsobiť do štartu zámorskej AHL.

25-ročný rodák z Burnaby je šiestym legionárom na súpiske Zvolena, ktorému prichádza pomôcť v čase dlhodobého zranenia niektorých útočníkov. „Adam je univerzálny útočník, ktorý je platný na poste centra aj krídla. Prezentuje sa dobrou celoplošnou hrou a je využiteľný v rôznych herných situáciách," vyjadril sa hráčsky skaut HKM Zvolen Patrik Ryba.

Helewka bol v roku 2015 draftovaný do NHL klubom San Jose Sharks, ktorý si ho vybral v 4. kole zo 106. miesta. Na draft išiel ako najproduktívnejší hráč juniorského tímu Spokane Chiefs vo WHL. V AHL odohral 210 zápasov s bilanciou 124 bodov za 48 gólov a 76 asistencií. Prvýkrát pôsobil mimo Severnej Ameriky v minulej sezóne. Začal ju v KHL v kazažskom tíme Barys Nur-Sultan a dohral ju za Linköping v najvyššej švédskej lige. V tomto ročníku je zmluvne viazaným hráčom tímu Cleveland Monsters v AHL, kde by sa mal presunúť pred začiatkom tejto súťaže.