Odborníci o smerovaní slovenského hokeja

Autor: HKM Zvolen Dátum: 4.5.2017

 „Chceme osloviť kľúčových ľudí, ktorí majú čo povedať v procese budovania dlhodobej vízie slovenského hokeja. Vieme, že je to neľahký proces a preto potrebujeme spojiť sily a hľadať riešenia. Vzhľadom na históriu a postavenie hokeja na Slovensku sme to pre budúce generácie našich detí povinní urobiť,“ naznačil víziu projektu Martin Kohút, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja. 

V celom procese sa aktívne angažuje aj Michal Handzuš, ktorému na budúcnosti slovenského hokeja rovnako veľmi záleží. „Na Slovensku som už tretí rok, môžem teda konečne zblízka vidieť to, v akom stave je naša mládež. Deti sa už nehrajú na uliciach, dramaticky klesol počet ŠHT, niektoré hokejové bašty minulosti majú problém vôbec poskladať dorastenecké družstvo, o nejakom výbere hokejistov do týchto tímov už ani nehovoriac“, hodnotí súčasnú situáciu majster sveta z roku 2002. „Všetci, ktorým na našom hokeji záleží, by si mali spoločne sadnúť a hľadať riešenia, je najvyšší čas“. 

Seminár organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja 4.a 5.mája 2017 v Demänovskej doline a zúčastní sa ho aj člen Výkonného výboru SZĽH a zároveň prezident HKM a.s. Ing. Dušan Mráz spolu so športovým riaditeľom HKM a.s. Ing. Miroslavom Kleinom.  Výstupy z prvého Národného rozvojového seminára sa potom na ďalšom stretnutí predložia na diskusiu zástupcom všetkých fungujúcich klubov a ďalším športovým odborníkom pôsobiacim v hokeji.