Obdržálek pripravený na štvrté zvolenské playoff: Súper je nevyspytateľný

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.3.2019

Petra Obdržálka čaká jeho štvrté playoff vo zvolenskom drese. 32-ročný český krídelník, ktorý ťahá už svoju piatu sezónu pod Pustým hradom, vynechal záver základnej časti pre zdravotné problémy, pred začiatkom vyraďovacích bojov je však pripravený a odhodlaný pomôcť svojmu tímu na ceste k vytúženému cieľu. 

 

Aká je nálada v tíme pred štartom playoff?

„Nálada je dobrá. S blížiacim sa zápasom je cítiť väčšia sústredenosť. Všetci veríme, že sezóna bude úspešná a sme ochotní pre to urobiť všetko."

Na čo ste sa sústredili v príprave počas uplynulých dní?

„Príprava bola viac-menej rovnaká ako v doterajšom priebehu sezóny. Sústredili sme sa hlavne na nás, na obranu v našom pásme. Tiež sme sa pripravovali na nebezpečné presilovky súpera a skúšali sme aj hru štyri na štyri, ktorá by mohla rozhodnúť v prípadnom predĺžení."

Ako by si charakterizoval vášho štvrťfinálového súpera?

„Pre mňa sú veľmi nevyspytateľní. Snažia sa hrať z dobrej defenzívy, z ktorej potom vychádzajú do nebezpečných protiútokov, na to si musíme dať pozor. Ako som povedal, majú aj nebezpečné presilovky. Všimol som si aj to, že sa snažia hrať kombinačne vo vlastnej tretine a veľmi využívajú stredového hráča."

Na základe doterajších vzájomných zápasov, v čom vidíš silné stránky a slabiny Budapešti?

„Už som spomenul silné stránky, čo sú rýchle protiútoky a presilovky. Tiež by som spomenul ich brankára. Problém vidím v ich obrannej hre. Pokiaľ budeme agresívni, dostaneme ich obrancov pod tlak a mali by sme si vytvoriť šance. Dôležité budú aj naše presilovky. Oni sa ne ne určite tiež pripravili, ale máme dosť kreatívnych hráčov na to, aby sme ich obranu prekonali."

Sledoval si zápasy MAC v predkole? Výsledok 3:0 na zápasy proti Miškovcu určite budí rešpekt, prekvapil ťa takýto jednoznačný priebeh?

„Zápasy v predkole som nesledoval, ale pokiaľ bude nejaká zmena v ich hre, tréneri nás na ňu určite upozornia. Stav 3:0 na zápasy som nečakal, ale postup MAC ma až tak neprekvapil. Už v základnej časti vedeli na Miškovec dobre zahrať."

Čo podľa teba môže byť v tejto sérii dôležité?

„Myslím, že dôležitý bude prvý zápas. Aby sme sa nedostali pod zbytočný tlak, musíme vyhrať, ďalej sa zatiaľ nepozeráme. Samozrejme, ako v každom playoff, dôležitý bude prvý gól a defenzíva." 

V tejto sezóny ťa sprevádzali zdravotné problémy, spôsobené otrasom mozgu. Ako sa ty osobne momentálne cítiš?

„Je pravda, že tento rok som vynechal dosť zápasov, čo ovplyvnilo moju sezónu. Každopádne teraz som schopný nastúpiť a budem sa snažiť pomôcť tímu dojsť za našim spoločným cieľom."

V tvojej piatej zvolenskej sezóne ťa čaká štvrté playoff. Ako vidíš vašu východiskovú pozíciu pred playoff a ciele a ambície tímu v porovnaní s predošlými rokmi? 

„Myslím, že to tak cítime všetci. Tím je rozhodne najkvalitnejší za všetky sezóny, ktoré som tu. Na druhú stranu, mená nerozhodujú zápasy a veľa šancí na opravu nie je. Neriešil by som, z koľkého miesta ideme. Liga je tento rok opäť vyrovnaná a šancu uspieť má naozaj každý." 

Zvolili ste pred playoff okrem klasického rituálu, neholenia si brady, aj nejaký iný? 

„Zatiaľ sme sa dohodli na neholení, ale niektorí chalani zvolili aj farbenie vlasov. Uvidíme, či prípadne niečo nepridáme, zatiaľ sme to príliš neriešili."