O týždeň začína 21. Memoriál Pavla Zábojníka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.8.2019

Vo štvrtok 15. augusta, teda presne o týždeň, začne na zimnom štadióne pod Pustým hradom už 21. ročník Memoriálu Pavla Zábojníka. Tohto roku na medzinárodnom turnaji prvýkrát uvidíme aj mužstvo z francúzskej najvyššej súťaže. Na šesť mužstiev čaká počas troch dní porcia deviatich zápasov. Od štvrtka 15. do soboty 17. augusta, si na zvolenskom zimnom štadióne zmerajú sily kolektívy zo štyroch krajín. Traja tipsportligisti – HC´05 iClinic Banská Bystrica, MHC Mikron Nové Zámky a domáci HKM Zvolen – sa postupne stretnú s tímami z Poľska, Rakúska a prvýkrát v histórii turnaja aj z krajiny galského kohúta, Francúzska.

Pre poľský GKS Tychy sa stal MPZ vo Zvolene už tradičnou súčasťou prípravy na novú sezónu. Tohto roku zavíta mužstvo vedené bieloruským trénerom Andrejom Gusovom pod Pustý hrad už ôsmykrát, z toho siedmykrát v rade. Víťaz Memoriálu P. Zábojníka z roku  2015 tentoraz pricestuje ovenčený titulom majstra Poľska a tri zápasy na strednom Slovensku v rámci turnaja mu poslúžia ako príprava na prestížnu Ligu majstrov.

Účasť z vlaňajška si zopakuje aj zástupca EBEL-ligy, EC KAC Klagenfurt. MPZ 2018 znamenal pre rakúsky tím zrejme dobrý odrazový mostík, keď dovtedy mnohonásobný víťaz Erste Bank Eishockey Ligy pridal do svojej klubovej kolekcie ďalší titul.

Nováčikom turnaja bude mužstvo Scorpions de Mulhouse – Team Synerglace. Hokejisti z východofrancúzskeho Mulhouse, mesta ležiaceho neďaleko švajčiarskych aj nemeckých hraníc, odohrali medzi elitou svoju druhú sezónu, a hoci sa tímu tentoraz do playoff postúpiť nepodarilo, v „najhokejovejšom meste Francúzska“ sa medzi fanúšikmi teší veľkej popularite. Tvrdí to asistent kapitána, odchovanec HKM a šampión z roku 2013 Milan Jurík, ktorý v drese Škorpiónov odohral už päť sezón a chystá sa na ďalšiu.

Fanúšikovia na zvolenskom zimnom štadióne uvidia výlučne medzinárodné merania síl, teda tímy zo „slovenskej“ skupiny si to rozdajú výlučne so zahraničnými súpermi. Domácich Zvolenčanov uvidíme v novej sade červených dresov, ktoré sa po skončení prípravy dostanú formou predaja, alebo dražby priamo k fanúšikom. Prvenstvo z vlaňajška sa pokúsia obhájiť Banskobystričania.

Pre fanúšikov, ktorí sa v budúcom týždni chystajú podporiť svoj tím, je tu niekoľko informácií. Držitelia permanentiek na sezónu 2019/2020 už majú po starostiach, ich permanentná vstupenka platí na všetky zápasy MPZ 2019, ako aj na zostávajúce domáce prípravné zápasy „rytierov“. Pre tých, ktorí si ešte nestihli permanentku zakúpiť, prípadne pre návštevníkov, ktorí majú vyhliadnuté len určité zápasy, sú pripravené jednodňové, resp. trojdňové vstupenky. Dajú sa kúpiť počas konania MPZ v pokladniach zimného štadióna, alebo v predpredaji už teraz a výhodnejšie (viď cenník). Predpredaj beží v sieti Ticketlive cez internet, vstupenky kúpite už teraz aj vo vybraných kamenných predajniach.

Vzhľadom na prebiehajúce rekonštrukčné práce je možné, že pre vstup do zimného štadióna bude zvolené náhradné riešenie, o ktorom budeme včas informovať.

 

Rozpis 21. ročníka MPZ

Štvrtok, 15. august 2019

12.00 hod.: Klagenfurt – N. Zámky

15.30: Mulhouse – B. Bystrica

19.00: Zvolen – Tychy

Piatok, 16. august 2019

12.00: Tychy – N. Zámky

15.30: Klagenfurt – B. Bystrica

19.00: Zvolen – Mulhouse

Sobota, 17. august 2019

12.00: Mulhouse – N. Zámky

15.30: Tychy – B. Bystrica

19.00: Zvolen - Klagenfurt