Návrat k prvému domácemu zápasu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.9.2017

Transparent v sektore domácich fanúšikov počas historicky prvého derby medzi HKM Zvolen a HC 07 Detva rozpútal mnoho diskusií. Na sociálnych sieťach boli mnohé z nich aj, mierne povedané, vášnivé. Preto sme sa na požiadanie zástupcov skupiny PNG rozhodli touto formou zverejniť ich vyhlásenie, ktoré prišlo mailom:

 

Vyjadrenie skupiny PNG k zápasu s Detvou.
Keďže sme si všimli negatívnu odozvu z rôznych strán na transparenty počas hymny, rozhodli sme sa vysvetliť celú situáciu a touto cestou aj požiadať o väčšie pochopenie zo strany radových fanúšikov.
V prvom rade musíme pripomenúť, že si vážime každého jedného hráča v našom mužstve. Či sú to už odchovanci alebo hráči zo zahraničia, všetkých si vážime rovnako a sme len radi, keď ukazujú oddanosť práve nášmu klubu. To platí aj pre hokejistov, ktorí sú narodení práve v Detve. Nestotožňujeme sa s názormi, že ich to mohlo uraziť alebo znevážiť. Ako ste si mohli všimnúť, práve fanúšikovia Detvy sa spojili už dávnejšie s naším odvekým rivalom a to je vec, ktorá priateľstvám medzi našimi mestami veľmi nepomohla. Veľa ľudí z našich radov donedávna prialo Detve len to dobré v súbojoch prvej ligy. AVŠAK  ich postoj k nám nás oprávňuje minimálne na to, aby sme reagovali nejakými podpichovačnými transparentmi. Pokiaľ ste boli na hokeji, určite ste si vypočuli nejednu nadávku na Zvolen aj napriek tomu, že mnoho z tých ľudí donedávna podporovalo práve HKM.
Prosíme všetkých, aby miesto vypisovania na internete začali práve od seba a spýtali sa, či práve oni odovzdajú na zimnom štadióne zápas čo zápas 100 %. My z radov PNG to robíme nie jeden rok, a myslíme, že to nerobíme najhoršie.
HKM potrebuje čo najväčšiu podporu, preto „burcovanie“ celého sektora C bude pokračovať a budeme len radi ak sa pridáte k akejkoľvek aktivite, či už to sú choreografie alebo celozápasové povzbudzovanie. Chceme jeden veľký spoločný Zvolen, preto veríme, že nám v tom pomôže čo najviac ľudí.

 

Fanúšikovská skupina PNG