Najbližším súperom bude Slovan

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.8.2019

Pred týždňom nastúpili hokejisti HKM na pardubickom ľade proti domácemu Dynamu a na tento týždeň mali naplánované ďalšie dve zápasové previerky. Ako sa napokon ukázalo, Zvolenčania zostanú bez zápasu. V utorok mali pôvodne cestovať do Detvy, náhradnou alternatívou bolo stretnutie na domácom ľade s Liptovským Mikulášom. Ani jeden variant nevyšiel a „rytieri“ si tak vyplnili program tréningom. Niečo podobné sa ale zopakuje aj v piatok, keď pre pretrvávajúce zdravotné problémy súpera nevykorčuľujú ani na prípravné stretnutie proti Miškovcu.

„Jeden zápas sa ešte dá oželieť, ale dva je už veľa. Musíme sa ale situácii prispôsobiť, keďže sa nám na piatkový termín nepodarilo dohodnúť žiadneho ďalšieho súpera,“ smutne krčil plecami tréner HKM Andrej Podkonický. Zvolenčania pritom od utorka, kedy sa dozvedeli neradostnú správu z Miškovca, rozhodili siete nielen na Slovensku, ale aj za hranicami. „Skúšali sme dohodnúť zápas s tímami slovenskej najvyššej súťaže, ale aj prvej ligy, oslovili sme mužstvá z Moravy, kontaktovali sme aj Maďarov. Obvolali sme asi pätnásť klubov, od všetkých sme bohužiaľ dostali zápornú odpoveď. Pre odohratie zápasu nášho tímu sme v tom krátkom časovom úseku urobili maximum, príprava je ale všade v plnom prúde a na štvrtok – piatok mali už všetci potenciálni súperi zápasový, alebo iný program. Definitívne sme to uzavreli vo štvrtok na obed. Na tenisovom turnaji, ktorý sme organizovali, sa to hneď dozvedeli aj hráči,“ priblížil snahu manažmentu HKM pri hľadaní súpera na piatkový termín riaditeľ marketingu Miroslav Brumerčík. Tréneri Podkonický a Kobezda tak už druhýkrát v týždni museli riešiť otázku náhradného programu. „Večer dostanú hráči voľno, na dopoludnie sme ale pripravili dlhší tréning, kde popracujeme na viacerých veciach,“ prezradil hlavný tréner „rytierov“, ktorý už teraz netrpezlivo očakáva najbližší prípravný zápas, ktorý jeho zverenci odohrajú na domácom ľade v utorok proti bratislavskému Slovanu. „Dovtedy by sa mali dať do poriadku aj zranení hráči. Potrebujem vidieť hlavne McPhersona, ktorý doteraz ešte na zápas nenastúpil, ale aj na ďalších hráčov. Pracujú s nimi fyzioterapeuti, verím, že všetci hráči budú k dispozícii.“

Do 13. septembra, kedy štartuje nový ročník Tipsport Ligy odohrajú „rytieri“ ešte dve prípravné stretnutia. Okrem duelu so Slovanom v utorok, to bude štvrtkový domáci zápas proti Detve, ktorý bude generálkou na nastávajúcu sezónu. Pripomíname, že držitelia permanentiek majú na tieto zápasy voľný vstup. Fanúšikom, ktorí sa doteraz s kúpou permanentnej vstupenky na sezónu 2019/2020 váhajú alebo nemali čas pripomíname, že na rozhodnutie majú už len dva týždne. Predaj permanentiek na novú sezónu (základná časť, nadstavba + play off) končí 13. septembra 2019.