Na východe šláger kola! Holovič späť v zostave, nenastúpi Marco Halama

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.11.2018

Najväčším lákadlom 23. tipsportligového kola je bezpochyby súboj prvých dvoch tímov tabuľky, ktoré si to dnes od 17-tej rozdajú na ľade košickej Steel Arény.

Isté je, že Zvolenčania o pozíciu tabuľkového lídra neprídu. Otázkou však ostáva, či svojmu prenasledovateľovi odskočia, alebo oceliari štvorbodový rozdiel stiahnu. Hneď v úvodnom zápase sezóny sa rytieri presvedčili o tom, že z Košíc sa výhry nenosia ľahko (5:2), čo dokladá aj fakt, že zverenci trénera Romana Šimíčka sú spolu so Zvolenom doposiaľ najúspešnejším tímom na domácom ľade (33 získaných bodov). Sila domáceho prostredia sa prejavila aj v druhom vzájomnom zápase, keď Zvolen uspel 4:1. V prospech HKM hovorí bilancia na súperových klziskách, ktorá je najlepšia spomedzi všetkých tipsportligistov (23 získaných bodov). 

Isté je aj to, že jeden z aktérov tohto šlágru príde o víťaznú sériu, ktorá momentálne predstavuje pre Košice štyri zápasy a pre Zvolen päť. Oceliari zaznamenali v priebehu týždňa tri výhry s celkovým skóre 14:2. Premiéru v ich drese si dnes odbije 34-ročný ruský center Igor Ignatuškin, majiteľ takmer 500 zápasov v KHL. Súboj prvého s druhým proti sebe postaví dve najlepšie ofenzívy súťaže a najlepšie tímy v presilovkách. Zaujímavé bude sledovaťaj situáciu na čele tabuľky ligových strelcov, ktorej so 16 gólmi vládne Milan Kytnár, len o gól menej má ale na konte košický kapitán Ladislav Nagy. Tomu patrí aj druhá priečka v produktivite (31 bodov), aktuálne stráca päť bodov na Michala Chovana (36). Kapitán zvolenských rytierov ťahá neuveriteľnú bodovú sériu, keď sa do štatistík zapísal už 16 zápasov v rade! 

Tipsport liga dnes odštartuje tretiu pätinu základnej časti. Tú predošlú zakončili Zvolenčania "s elánom", aj keď vlastne bez Elánu. Zatiaľ čo slovenská hudobná legenda vystúpila na ich domácom štadióne, tím trénera Podkonického odohral gólový koncert v Žiline. Ešte týždeň predtým si koncertom Elánu práve v Žiline spestrila ligovú prestávku trojica Petr Ulrych, David Růžička a Miloš Kelemen. Tak nech to obom zoskupeniam hrá rovnako dobre aj naďalej. Vo zvolenskej kapele dnes nastane výmena centrov. Miesto Marca Halamu, ktorý pre zdravotné ťažkosti nedohral zápas v Žiline, sa v zostave po dlhšej dobe objaví už uzdravený Marcel Holovič. Iné výraznejšie zmeny by v zostave nastať nemali, do brány pôjde opäť Tomáš Tomek.