Na skúšku prichádza obranca Logan Stephenson

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.1.2020

Defenzívu HKM rozšíri 33-ročný kanadský obranca Logan Stephenson. S klubom sa dohodol na dvojtýždňovom skúšobnom kontrakte.

Tréneri a vedenie klubu by týmto krokom chceli priniesť potrebný dôraz a tvrdosť do svojich radov. Logan Stephenson má príležitosť presvedčiť v najbližších zápasoch o svojich kvalitách a zabojovať o zotrvanie pod Pustým hradom do konca sezóny. Rodák zo Saskatoonu prichádza na odporúčanie trénera Dona Nachbaura, pod ktorým v rokoch 2003 až 2005 nastupoval ako hráč juniorskej WHL v tíme Tri-City Americans. 

Pôvodne mal Stephenson pricestovať do Zvolena vo štvrtok, odložený let z Toronta do New Yorku však spôsobil, že sa k tímu pridal až v piatok naobed. Pri jednaní s klubom netrval na zmluve do konca sezóny a bol ochotný pristúpiť na skúšobnú dobu, čo si tréneri aj vedenie klubu veľmi vážia a sú radi, že môžu dať Loganovi šancu. Samotný hráč je podľa vlastných slov nadšený z novej výzvy a odhodlaný nastúpiť na prvý zápas už v deň svojho príletu, teda v piatok proti Michalovciam. Jeho štart však záleží od toho, či klub včas obdrží potvrdenie o zaregistrovaní medzinárodného transferu.  

Logan Stephenson bol v roku 2004 draftovaný do NHL, v 2. kole si ho z celkovej 35. pozície vybrala Philadelphia Flyers. Následne strávil päť sezón v AHL, kde v 323 zápasoch nazbieral 37 bodov (9+28) a 482 trestných minút. Od roku 2011 pôsobi mimo Severnú Ameriku, jeho prvou európskou zastávkou bola najvyššia nórska súťaž, kde v sezóne 2011/12 zažil po osobnej stránke úspešný ročník, s tímom Valerenga sa prebojoval do semifinále a v 47 zápasoch získal 30 bodov (8+22). V najvyššej nórskej lige odohral celkovo 106 zápasov so ziskom 71 bodov (21+52) a 363 trestných minút. V rámci Európy pôsobil aj v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan a v nadnárodnej Erste Lige za Coronu Brašov, kde začal aktuálnu sezónu, pre komplikácie s vízami však v klube skončil. V rokoch 2014 až 2019 nastupoval v ázijskej lige za japonský tím Tohoku Free Blades, s ktorým v sezóne 2014/15 získal majstrovský titul. V nasledujúcom ročníku bol so 17 gólmi najlepším strelcom ligy medzi obrancami, v obidvoch spomenutých sezónach bol najtrestanejším hráčom ligy.

Skautský popis na portáli Eliteprospect hodnotí Stephensona ako veľkého obrancu (191 cm, 93 kg), ktorý rád rozdáva hity, prezentuje sa odvážnou a tvrdou hrou, nebojí sa blokovať strely a je dobrým tímovým hráčom.     

Vítame Logana v našom tíme a prajeme mu veľa šťastia a úspechov vo zvolenskom drese!

Štatistiky Logana Stephensona nájdete TU.