Na dnešný zápas sa veľmi teším, hlási kapitán Škorpiónov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.8.2019

Člen majstrovského kolektívu HKM z roku 2013, 31-ročný Milan Jurík sa so svojím mužstvom Scorpions de Mulhouse pripravuje na zvolenskom ľade už na svoju šiestu sezónu vo Francúzsku. Pred dvoma rokmi skúsený center výrazne dopomohol Škorpiónom k postupu medzi francúzsku elitu a do rodného mesta priviedol svoj tím už v pozícii kapitána.

Po dlhej ceste z Mulhouse, ležiaceho na severozápade Francúzska, dorazil autobus s hokejovou výpravou pred zvolenský zimný štadión v stredu ráno o ôsmej a o 15.30 sa už „juríkovci“ postavili bystrickým „baranom“.

Milan, pod výsledok 1:4 vo vašom prvom vystúpení na MPZ sa mohla podpísať únava z cesty, nájdu sa ale aj iné faktory, ktoré zapríčinili neúspešný výsledok?

Cesta bola dlhá a náročná, to je pravda, na to sa ale nemôžeme vyhovárať. Skôr sa dali dokopy viaceré skutočnosti - bol to náš prvý prípravný zápas toho leta, nie sme ešte v kompletnom zložení a na úvod sme narazili na veľmi ťažkého súpera. Potešilo ma, že napriek všetkému sme dokázali dobre korčuľovať. Sme ale veľmi radi, že sme mohli hrať proti trojnásobnému slovenskému majstrovi. Máme v tíme mladých chalanov a je dobré, že si v ťažkých zápasoch môžu zvykať na také rýchle tempo.

Pohľad na vašu preriedenú striedačku potvrdzuje, že nejakí hráči vo vašom tíme ešte chýbajú, všimli sme si ale zaujímavú obrannú dvojicu, 39-ročného Andreja a 19-ročného Ivana Esipovovcov.

Ide o otca so synom. Andrej je skúsený bek, má za sebou aj tri sezóny v KHL. Práve do obrany čakáme ešte príchod troch top hokejistov. Aj v zápase proti Bystrici bolo cítiť, že tí naši zadáci mali v závere toho dosť. Oproti tomu, útoky máme prakticky kompletné.

Memoriál Pavla Zábojníka privítal až vo svojom 21. ročníku prvýkrát mužstvo z krajiny galského kohúta. Aké sú prvé dojmy vašich spoluhráčov zo Slovenska?

Chalanom sa páči tunajší štadión, ubytovanie, vlastne celé zázemie. Veď sme aj dostali tú najlepšiu šatňu (smiech). Povedal by som, že z toho, čo na Slovensku videli, sú príjemne prekvapení.

Keďže ste už roky verný Mulhousu, predpokladám, že aj vám sa páči vo Francúzsku.

Presne tak, celá moja rodina je tam veľmi spokojná. Manželka má prácu, syn chodí do škôlky, ja začnem už šiestu sezónu. Takže sme v Mulhouse zabývaní a ešte pár rokov by sme tam chceli zostať.

Dnes večer vás však čaká špeciálny zápas. Ako kapitán povediete svoj tím proti materskému klubu...

Ja sa na dnešný zápas veľmi teším. Proti Zvolenu som už hral za „dvadsiatku“, teraz to ale bude prvýkrát, keď som hráčom iného klubu. Človek nikdy nevie, možno to bude zároveň aj naposledy, keď budem hrať na zvolenskom ľade takýto zápas. Preto si to chcem čo najviac užiť.